Spor Yaparken Sakatlanmalara Dikkat

Coronavirüs nedeniyle evde vakit geçirmek zorunda kalan birçok insan az hareket etmekten kaynaklı kilo aldı. İnsanlar bu kiloları vermek için evde spor yapmaya başladı. Yalnız bilinçsizce yapılan spor hareketleri sakatlanmaya neden olabilir. İşte haberin detayları...

18.06.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-12:54) Spor Yaparken Sakatlanmalara Dikkat

Spor salonlarının coronavirüs sürecinde kapalı olması insanların evde spor yapmasına neden oldu. Evde bilinçsizce ve kontrolsüzce yapılan spor hareketleri ciddi sakatlanmaları beraberinde getirebilir.

SPOR YAPARKEN BİLİNÇLİ OLMAK ÖNEMLİ

Op. Dr. Yiğit Erdağ "Sosyal yaşantımızın gerekliliklerinden biri haline gelen sporu, sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her anına yerleştirmeliyiz. Yapılacak olan sportif aktivitenin türüne göre bilinçli olarak vücudumuzu spora hazırlamak, gelişebilecek sakatlıkların riskini büyük oranda azaltmaktadır. Ortopedik açıdan kas iskelet sistemi rahatsızlıklarının riskini azaltmak ve eklem sağlığımızı korumak adına da doktor kontrolünde ama spor ile de ilişkimizi kesmeden sağlıkla yaşama devam edebilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Bilinçsiz spor yapmanın ortopedik açıdan iskelet sistemi rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyleyen Op. Dr. Erdağ, "Yapılacak olan sportif aktivitenin türüne göre bilinçli olarak vücudumuzu spora hazırlamak, gelişebilecek sakatlıkların riskini azaltmakta, kişinin yaşına, eklem sağlığına, sağlık sorunlarına ve olanaklarına göre türleri tercih etmeleri sakatlanmaların önüne geçmektedir. Yapılan uygunsuz sportif aktiviteler ile bağ, tendon, menüsküs ve kıkırdak yaralanmaları riski çok artmaktadır. Tedavi edilmediğinde bu hasarlar kalıcı sakatlıklar ve hareket kısıtlılıklarına yol açabilmektedir. Ayrıca aktivitenin kişiye özel olması ve düzenli olarak yapılıyor olması spor sonrası oluşabilecek yaralanmaların tedavisi ve bu yaralanmaların yol açabileceği sakatlıklardan korunmanın yolları arasında." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal