Spor Yaparken En Fazla Yapılan Hatalar

Çok faydalı olsa da, spor yaparken yaptığınız hatalar aksi etki yaratabilir. İşte spor yaparken en sık karşılaşılan hatalar?İşte detaylar haberimizde...

22.10.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-11:31) Spor Yaparken En Fazla Yapılan Hatalar

Çok faydalı olsa da, spor yaparken yaptığınız hatalar aksi etki yaratabilir. İşte spor yaparken en sık karşılaşılan hatalar?İşte detaylar haberimizde...

Spora yüksek tempoda başlamak en sık yapılan yanlışlardan biri. Eğer düzenli olarak spor yapmıyorsanız ve spor yapmaya yeni başladıysanız, daha hafif hareketlerle ve kısa sürelerle spor yapmanız oldukça önemlidir. Eğer bünyenize bir anda yüklenirseniz, adaptasyon süreniz yeteri kadar hızlı olmayabilir ve bu da birtakım zedelenmelere yol açabilir.

? Sporda yapacağınız hareketleri seçerken bir uzmandan yardım alın. Kaslarınızın yapısı gereği her tip sporu ve egzersiz hareketini yapmaya elverişli olmayabilirsiniz. Sizi zorlayacak olan hareketleri yaparsanız, kaslarınıza zarar verebilir ve geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yakalanabilirsiniz. Eğer spor yaparken herhangi bir yerinizin çok ağrıdığını hissederseniz o hareketi yapmayı derhal bırakın ve ağrınız devam ederse veya başka bir şikayetiniz ortaya çıkarsa bir uzmana görünün.

? Çok uzun süre spor yapmanız, çok etkili spor yaptığınız anlamına gelmez. Eğer amacınıza uygun hareketleri yapmak yerine, diğerhareketleri uzun süre yapıyorsanız, bu aslında zaman kaybediyorsunuz demektir. Size uygun sporu bulup, düzenli şekilde yapmaya özen gösterin.

Ä°lgili resim

SPORDA SÜREKLİLİK ÖNEMLİ!

? Spora sürekli olarak başlamak ve bırakmak veya temposunu düzene sokamamak da vücudunuzun adaptasyonunu olumsuz yönde etkiler. Bu durumda, spordan beklediğiniz etkiyi kısa zamanda ve istediğiniz şekilde elde edemeyebilirsiniz.

? Spora küsmeyin. Spor, disiplin gerektiren bir aktivitedir ve her bünyenin spora verdiği yanıt birbirinden farklıdır. Eğer hemen kilo vermek veya vücudunuzu şekle sokmak istiyorsanız ve bu olmuyorsa, spora zaman verin. Düzenli olarak ve doğru şekilde yaptığınızda muhakkak bir karşılık alacaksınız.

? Spor yapıyor, ancak bunun dışında beslenmenize ve yaşam biçiminize dikkat etmiyorsanız, sporun etkisini azaltıyorsunuz demektir. Yaptığınız sporu destekleyici biçimde beslenmek, stressiz yaşamak ve düzenli uyumak, sporun etkisini arttırmanıza yarar.

? Isınmadan spora başlamak veya yetersiz ısınmak, büyük kas rahatsızlıklarına neden olabilir. Yaptığınız sporun düzeyi ne olursa olsun, spora başlamadan önce ısınma hareketlerinizi yeteri kadar yaptığınızdan emin olun.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal