Sosyal Mesafeyi Korumak Coronavirüsünden Koruyor

Ülkemizde de görülen Coronavirüsünün yayılmasnı önlemek için sosyal mesafeyi korumak oldukça önemlidir. Karşıdaki kişi ile araya en az1-2 metre koyarak sosyal mesafeyi korumak Coronavirüsünden korunmak için en önemli yollardan biridir.

28.03.2020-08:44 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-08:12) Sosyal Mesafeyi Korumak Coronavirüsünden Koruyor

Prof. Dr. Güner Öğünç, mevsim geçişlerinde Coronavirüsü dışında farklı virüslerin de hastalıklara sebep olduğunu ve soğuk havaların virüslerin çoğalmasını kolaylaştırdığını ifade ederek, "Bu dönemde evimizde kalıp, insanlarla aramıza en az 2 metrelik güvenli mesafeyi koyarak, başta Coranavirüs olmak üzere diğer virüslerden korunabiliriz," dedi.

SOSYAL MESAFEYİ KORUMAK CORONAVİRÜSÜNDEN KORUYOR

Artan Coronavirüsü tehdidi sebebiyle bebeklerle bakımı için ilgilenen kişilerin vücut hijyenine daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Öğünç, aile üyeleri ellerini yıkama ve vücut hijyenine yeterince özen göstermediklerinde taşıyıcı konumda olan bebeklerin hemen ifade etti.

Yaşamın önemli bir parçası haline gelen cep telefonları, şarj cihazları, bilgisayar klavyelerini antiseptik solüsyonla beraber silinip temizldenmesi gerektiğini belirten Öğünç, temizliğin 60 ila 80 derece alkol içeren kolonyalar kullanılarak yapılması uyarısında bulundu.

Öğünç, virüsün öksürme ve hapşırma yoluyla yayıldığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diğer bireylerle mesafe kurallarına uymadığımızda havaya karışan küçük damlacıklar burnumuza, boğazımıza ve solunum yollarımıza yerleşiyor. Ancak hemen hastalık oluşturmuyor. Ne zamanki soğuk havaya çıkıyor, soğuk havayla temas ediyor, soğuk su içiyor, yani soğuğa maruz kalıyoruz, işte o zaman üst solunum yollarımızdaki ısı düşüyor ve virüsün üremesi kolaylaşıyor. Dolayısıyla bu dönemde evimizde kalıp, insanlarla aramıza en az 2 metrelik güvenli mesafeyi koyarak, başta koronavirüs olmak üzere diğer virüslerden korunabiliriz."

Ateş, halsizlik, kuru öksürük, iştahsızlık, adalede ağrı, nefes darlığı veya balgam çıkarma söz konusu ise sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi gerektiğini belirten Öğünç, insanların böyle kritik dönemlerde her durumda hastaneye gitme alışkanlığından kısa bir süre uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara harfiyen uyulması gerektiğinin önemine dikkati çeken Öğünç, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerilerinin eksiksiz uygulanması uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal