Sonunda Ebolanın Çaresi Bulundu!

Dünya Sağlık Örgütü ebola virüsü için geliştirilen aşı için onay verdi. Ebola için verilen ilik aşı onayı ile yakın zamanda gelişme bekleniyor.

14.11.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-16:37)

Binlerce kişinin hayatına mal olan ebola virüsü için çalışılan aşı için Dünya Sağlık Örgütü’nden onay geldi. Aşı yakın zamanda piyasaya sürülecek.

EBOLA AŞISI ONAYLANDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika’da binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı geliştirilen aşıya ilk defa onay verdi. AA'nın haberine göre; DSÖ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD’li bir ilaç şirketi tarafından geliştirilen aşı, DSÖ’nün kalite, güvenlik ve yarar standartlarını taşıyor. DSÖ tarafından bugüne kadar yapılan en hızlı ön yeterlilik aşamasından geçen ve dünyanın ilk tanınan aşısının, lisanslı şeklide 2020’nin ortalarında piyasada olması bekleniyor. Hafta başında Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan aşı, virüs sebebiyle 2 binden fazla kişinin yaşamını kaybettiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde uzun zamandır deneniyordu. Can almaya devam eden virüs, Aralık 2013'te ilk olarak Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 senelerinde görülen salgında, 30 bin insana virüs bulaşmış, 11 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal