Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı!

Elazığ’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentin en işlek 3 caddesinde sigara içme yasağı getirilirken, vatandaşlar da bu kararı destekledi.

22.10.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-16:42) Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Vali Erkaya Yırık başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentin en işlek caddeleri olan Gazi, Vali Fahri Bey ve Hürriyet’te sigara içme yasağı getirdi. Kısıtlamaya uymayan vatandaşların 900 TL para cezasına çarptırılacağı belirtildi. Kararın uygulanmaya başlamasının ardından polislerin de ara ara denetim yaptığı caddelerde vatandaşların konulan yasağa uyuduğu gözlemlendi. Alınan kararların yerinde olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu belirten vatandaşlar, kısıtlamanın kentin pek çok yerinde uygulanmasının daha güzel olacağını aktardı.

Üç ana caddede sigara içme yasağı getirilmesinin doğru bir karar olduğunu belirten vatandaşlardan İlhan Demiratar, ‘Çok güzel bir uygulama. Zaten sigara içmek demek maskeyi çıkarmak demektir. Maske çıkarıldığı zaman ağızdan çıkan partiküller yine etrafa dağılıyor. Bence çok iyi, çok güzel bir uygulama. Keşke diğer mahallelerde de bu uygulama gelseydi de bir an önce bu pandemiden kurtulsaydık. Sigara içmiyorum içenlere de bir an önce bırakmalarını tavsiye ederim. Biliyorsunuz ki hemen hemen her şeyin başında sigaradan kaynaklanan hastalıklar var. Bunlardan birisi de korona virüs, on kat daha etkili’ dedi.

Sigara içmenin genel bir sorun olduğundan bahseden Abbas Özkan, ‘Çok iyi bir kuraldır. Sigara içenler milleti rahatsız ediyor. Caddede hastalığı olanlar var, nefes darlığı olanlar var, sigara içilince millet de rahatsız oluyor. Bu yüzden yasağın gelmesi çok güzel bir kuraldır. Şu anda Elazığ halkı buna uyuyor. Ancak bazıları maskeleri çenesinin altına veya kolun takıyor’ şeklinde konuştu.

Sokaktaki vatandaşlardan Mustafa Bıçak ise şunları kaydetti:

‘Biz vatandaş olarak alınan kararlara saygı duyarız. Sigara sağlığa zararlıdır, bun herkes de biliyor. Malum korona virüs var, içmemeleri daha iyidir. Bu alınan kararlara da saygı duyarız. Sigarayı 25 yıl içtim ve bıraktım. Şu anda sigaradan nefret ediyorum. Vatandaştan ricam, sigara içmesin. Sağlığa zararlıdır.’

Hayatı boyunca hiç sigara içmediğini söyleyen Veli Bayrak da sigara kullanan kişileri uyararak sigara içmemelerini konusunda uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal