Soğuk Duşun Faydaları Nelerdir?

Soğuk duş almak, geçmişten günümüze uzanan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu zaman işkence gibi gelse de aslında soğuk duşun çok sayıda faydası bulunuyor. Soğuk duşun yararları neler? Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş zararlı mı?

25.08.2017-17:41 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-12:30)

Soğuk duş almanın gerek zihnimiz gerekse bedenimiz için çok sayıda faydası bulunuyor. Bağışıklık sisteminden cilt sağlığımıza kadar çok sayıda yararı var. Soğuk duşun yararları neler? Soğuk duşun faydaları nelerdir?

SOĞUK DUŞUN YARARLARI NELER?

Yapılan araştırmalara göre soğuk suyla duş almak bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendiriyor. Titremeye sebep olan su metabolik hızı arttırarak bağışıklık sistemini aktif hale getiriyor.

Soğuk duşun yararlarından bir diğeri, kan dolaşımında iyileşmedir. Soğuk su ile temas eden kan damarları daralır ve bunun sonucunda kanın akış sürati artar.

İyi bir kan dolaşımı yüksek tansiyonu engeller ve kan damarlarını daha güçlü hale getirir.

Soğuk duşta soğuğa maruz kalan bedenimiz ısınmak için daha çok enerji üretir. Isınmaya çalışırken bu sayede daha fazla yağ yakarız ve bu da zayıflamamıza yardımcı olur.

Soğuk duş, depresyonu önlemede yardımcıdır. Virginia Common Wealth Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmalara göre soğuk su beynin mavi noktalarını uyarıyor. Uyarılan bölgeler depresyonu önlemek için kullanılıyor.

Soğuk duş nefesinizi derinleştirir. Ciğerler açılır, daha çok oksijen alınmasını destekler. Bu da daha az yorgun hissetmenize yardımcı sağlar.

Soğuk su saçı ve cildi daha sağlıklı, daha parlak yapar. Öte yandan gözenekleri daraltan soğuk su sivilce oluşumunun önüne geçer. 

Ayrıca detoksifikasyona katkıda sağlayan soğuk duş, toksinlerin ve vücutta yer alan zararlı maddelerin ciltten atılmasını sağlar. Cilt daha temiz ve genç görünür.

Soğuk su vücudumuzda daha çok horman üretilmesini sağlar. Çocuk sahibi olmak isteyenler soğuk su ile duş almayı deneyebilir.

SOĞUK DUŞ NASIL ALINIR?

Soğuk duş nasıl alınır? Bir anda soğuk suya geçiş yerine adım adım geçebilirsiniz. Özellikle kalp ve damar hastalıklarınız, kronik rahatsızlıklarınız varsa soğuk duşu doktorunuza danışmadan almayın. Eğer soğuk duştan çekiniyorsanız soğuk suyu duşun son dakikasında açabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal