Soğuk Algınlığı İçin En Gerekli Vitaminler

Soğuk algınlığı, birçoğumuzun yaşamımızda en az bir kez karşılaştığı rahatsız edici bir problem. Soğuk algınlığından sorumlu 200 virüs türünden herhangi biri bu duruma neden olur. Peki buna karşı nasıl önlem alınabilir gelin birlikte bakalım.

12.11.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-15:48)

Bazı vitaminlerin ve besin maddelerinin eksikliği vücudumuzu virüs saldırılarına karşı savunmasız kılar. Bu esaslar bakımından zengin yiyeceklerin alımı bağışıklık sistemini güçlendirir ve virüsü temizler. Onlara bir göz atalım.

GRİPTE ALINMASI GEREKEN VİTAMİNLER

  1. D3 Vitamini: D3 vitamini seviyelerinin dahil edilmesi hastalığın önlenmesine yardımcı olur ve soğuk algınlığı çekerken onları alması iyileşmeyi hızlandırabilir. D3 Vitamini sabahın erken saatlerinde güneşin 15 dakikalık yürüyüşünden elde edilebilir. D vitamini sağlayan yiyecekler arasında yumurta sarısı, karaciğer, deniz yosunu, peynir ve güçlendirilmiş içecekler bulunur. Ayrıca fermente balık yağı takviyesi alarak da elde edebilirsiniz.
  2. C Vitamini: Soğuk algınlığını bastırmak, bağışıklığı artırmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için en iyi vitamindir. C vitamini yönünden zengin besinler portakal, kırmızı biber, lahana, Brüksel lahanası, greyfurt, guava, çilek ve brokolidir. Aynı zamanda C vitamini takviyesi alabilir.
  3. Çinko: Çinko, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gereklidir. Hastalık sırasında çinko alımı acı süresini en aza indirir. Çinko bakımından zengin gıdalar arasında karides, barbunya fasulyesi, keten tohumu, karpuz tohumu, ıspanak, sarımsak, yer fıstığı, yumurta sarısı, ıstakoz, nohut, bitter çikolata, kahverengi pirinç, bezelye ve susam bulunur. Yoksa aynısını elde etmek için çinko takviyesi alabilirsin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal