Soğan Suyunun Saça Faydaları Nelerdir? Soğan Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Soğanın vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. Saç dökülmeleri ve güçsüz saçlar için de soğan suyundan faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki soğan suyu saça nasıl uygulanır? Soğan suyunun saç problemlerine yararları nelerdir?

07.03.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-08:21) Soğan Suyunun Saça Faydaları Nelerdir? Soğan Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Saç dökülmesi, kellik, güçsüz saçlar birçok insan için önemli bir sorundur. Saçların daha hızlı uzaması ya da daha güçlü saçlar için birçok kür veya maske uygulaması söz konusu. Soğan suyu da saçları güçlendirmek, saç dökülmesini engellemek ve birçok saç problemi için uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Aynı zamanda kepek ve mantar hastalıklarına karşı da iyi gelen soğan suyu, saç derisi problemlerini tedavi ederek saçların hızlı şekilde uzamasına yardımcı olur.

Saçın yapısında bol miktarda kükürt bulunur. Kükürt eksikliği saç dökülmelerine sebep olan nedenlerdendir. Soğanda bulunan ‘’Methylsulfonylmethane’’ maddesi sayesinde cilt, kükürt emiliminde bulunur. Soğan suyu saça ve saç derisine uygulandığında keratin üretimi uyarılır ve saçlar uzamaya başlar. Eğer saç kıran sorunu yaşıyorsanız soğan suyu ile o bölgede saç oluşumunu destekleyebilirsiniz.

SOĞAN SUYU SAÇA NASIL UYGULANIR?

En etkili kürlerden biri soğanı kaynatıp suyunu saçlara sürmektir. Uygulamasının kolay olması da tercih sebebidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu su ile durulayın ve ne kadar uzun süre bekletebilirseniz, o süre boyunca saçlarınızda bekletin. Eğer koku sizi rahatsız ederse iki saat sonunda saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Soğan suyunu saç diplerinize masaj yaparak yedirmek, daha etkili olmasını sağlayacaktır. Bir başka yöntem ise soğanı kaynatmadan uygulama imkanı sunuyor. Bu teknikte, iki adet soğanı mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz soğan suyunu saç derinize masaj yaparak uygulayın. Bekletebildiğiniz kadar saçınızda bıraktıktan sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Bunlara ek olarak soğan suyuna bal ekleyerek de bakım yapabilirsiniz. Soğan suyunun etkilerini yanında kullanacağınız ile arttırabilirsiniz. Zeytinyağı ve farklı aromatik yağlar, limon, bal gibi maddeler hem soğan kokusunu bastırır hem de saçlarınıza fayda sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal