SLE Hastalığından Korunma Yöntemleri Nelerdir?

SLE hastalığı yani kelebek hastalığı , çoğunlukla genç yaştaki kadınların ve çocukların başına gelen bir cilt rahatsızlığıdır. SLE hastalığından korunma yöntemleri nelerdir?

11.12.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-12:21)

SLE hastalığından korunma yöntemleri nelerdir? SLE hastalığı yani kelebek hastalığı , çoğunlukla genç yaştaki kadınların ve çocukların başına gelen bir cilt rahatsızlığıdır.

SLE HASTALIĞINDAN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

SLE hastalığında genetik yatkınlığın çok önemli bir faktör olduğunu fakat bazı çevresel faktörlerin de genetik yatkınlığı arttırıp hastalığı tetiklediğini söyleyen Dr. Mehmet Soy, ultraviyole ışınlarının bunların tetikleyiciler arasında en iyi bilinenlerden olduğunu vurguluyor. 

Soy, SLE hastalarının daha rahat yaşamalarını sağlayacak tedbirler hakkında ise şunları söylüyor; “SLE hastalarının güneşe çıkacakları zaman yüksek faktörlü (50 ve üstü) güneş kremleri kullanmaları, şapka takmaları, uzun kollu giyinmeleri, güneş ışınlarına maruziyeti azaltma bakımından önemlidir. Ayrıca sigara içimi de yatkın bireyde hastalığın tetiklenmesine yol açabilir. Sigara içmenin, anti-DNA antikorlarını tetiklediği gösterilmiştir. Ayrıca sigara antimalaryal değimiz bazı ilaçların etkinliğini de azaltabilir. SLE riski yüksek olan kişilerin sigara içmemesi, içiyorsa bir an önce bırakması önerilir. Enfeksiyonlardan korunmak önemli olabilir. Kışın sıkı giyinmek, mevsimine uygun beslenmek, meyve-sebze yemek, yeterli uyku uyumak, düzenli spor yapmak bağışıklık sisteminin düzenli çalışması için önemlidir. Ayrıca stresten uzak yaşam önerilir.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal