Siyez Buğdayı ile Modern Buğday Arasındaki Fark Nedir?

Binlerce yıldır tüketilen buğday, son dönemlerde tartışma ortamlarının en sık gündeme gelen konusu oldu. Bazı uzmanlar beyaz buğdayı tamamen hayatımızdan çıkarmamızı istese de bazıları doğal dengeye uymamız gerektiğini söylüyor. Peki beyaz buğdayla siyez buğdayının farkı ne?

Siyez Buğdayı ile Modern Buğday Arasındaki Fark Nedir?

Siyez Buğdayı ile Modern Buğday Arasındaki Fark Nedir?

Sofraların vazgeçilmez yiyeceği ekmek, hakkında en sık tartışılan besin oldu. Peki eski buğdayla şimdiki buğday arasındaki fark nedir? Gelin birlikte bakalım.

SİYEZ İLE MODERN BUĞDAY FARKLI MI?

Bugün buğdayın bin yıl önceki ile aynı olmadığını hepimiz biliyoruz. Tüm buğday türleri aynı değildir. Birçok farklı buğday türleri mevcut.
Eskiden Emmer, Siyez ve Horasan buğdayı gibi eski çeşitler kullanırdık (genellikle Kamut ticari markası olarak anılırlar). Bununla birlikte, bugün yenen buğdayın neredeyse tamamı, 1960 yıllarında çapraz üreme ve ham genetik manipülasyon ile geliştirilen yüksek verimli cüce buğdaydır. 
Cüce buğday daha kısa saplara ve çok daha yüksek verime sahiptir. Bu nedenle eski çeşitlerden çok daha ucuz ve daha ekonomiktir.

SİYEZ BUĞDAYI:12.000 Yıldır pek değişmedi. Daha az gluten içerir. Daha besleyicidir.

MODERN BUĞDAY: Yüksek verim ve yüksek gluten oranıyla1960 yılında tanıtıldı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri