Siyanür İçen Kişide Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz siyanür nedir? Siyanür içen kişide ne gibi değişiklikler olur? Siyanürün içinde hangi zehirli maddeler bulunur? İşte merak ettikleriniz.

09.11.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-15:42)

Endüstride genel manada taşıma ve saklama güvenliği için tuzları sodyum siyanür ve trityum siyanür demir çelik endüstrisi ve maden sanayi gibi çeşitli sanayi kollarında kullanılmakla birlikte gaz formu hiydrosiyanik asit de 'HCN' akrilik fiber , plastik üretimi ve sentetik kauçuk uygulamalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Hidrosiyanik asit 28 santigrat derecede kaynama noktasına ulaşır ve acı badem kokusuna sahiptir.

SİYANÜR KANSOREJEN MİDİR?

Yüksek oranda siyanür, vücudumuz için tehlikeli olmassına rağmen eser miktarda vücudumuzda ve çeşitli yiyeceklerin içerisinde bulunur. Vücutta depolanmaz, kanserojen değildir. Günümüzde en çok sigara dumanı ve yangınların dumanının solunması ile maruz kalınmaktadır.

ZEHİRLENME NASIL OLUR?

Siyanür kandaki methemoglobin'e irreversible (geri dönüşümsüz) bir biçimde bağlanarak etkinlik oluşturur. Bu özelliği kanın dokulara oksijen perfüzyonunu sağlayamaması neticesinde hipoksi'ye ve neticede hipoksik şok ve ölüme sebep olur. Oksijen mevcuttur ancak kanda taşınamaz. Vücut adeta oksijen havuzunda boğulur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal