Siyah fasulye hangi hastalıklara iyi gelir? Vitamin deposu siyah fasulyenin faydaları

Latin Amerika mutfağında çok sık kullanılan siyah fasulyenin insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Siyah fasulyenin faydalarını sizin için derledik. İşte faydaları...

29.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-17:09)

Siyah fasulye A, B2, B3, B6 ve B9 vitaminlerinin yanı sıra içerdiği bulunan zengin mineraller sayesinde karaciğer sağlığından, depresyon ve strese; kilo verdirmeden, kabızlığın giderilmesine kadar birçok fayda sağlıyor. İşte siyah fasulyenin faydaları…

Siyah fasulye, birçok sebze ve meyvenin içeriğinde bulunmayan selenyum mineralini içerir. Bu mineral karaciğerin temizliğinde oldukça önemli bir rol oynar ve kansere neden olan bazı bileşiklerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda selenyum vücutta iltihap oluşumunu önler ve tümör büyüme oranını azaltır.

İçeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi oluşturur, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu özelliği ile kilo vermeye de yardımcı bir besindir.

Kalp sağlığını koruyor!

Kardiyovasküler yani kalp hastalıklarına karşı da önemli ölçüde koruma sağlar. Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

Siyah fasulyenin faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalar sonucunda siyah fasulyenim sinir sistemine iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Siyah fasulye tüketenlerin depresyon ve stres gibi ruh hastalıklarına karşı direncinin arttığı kanıtlanmıştır.

Yapılan araştırmalara göre, siyah fasulye sindirim sisteminin rahatlaması için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Nohut ve mercimek gibi bakliyatlara oranla sindirimi daha kolaydır. Kabızlığı önler. Sindirim sisteminin yanında kolon sağlığından da korur.

Siyah fasulyenin besin değerleri

Siyah fasulyenin besin degeri

Siyah fasulye, A, B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi birçok mineralleri içeriğinde barındırır. Ayrıca yüksek oranda lif içerir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal