Sivrisinek Kovucu Elektrolikitler Zararlı mı?

Yapılan araştırmalar pek net olmasa da sivrisinek olarak kullandığımız elektrolikitlerin sağlığa olan zararlarından bahsediyor. İçeriği hakkında bilgiler veriliyor.

06.10.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-14:37)

Sivrisinek kovucu olarak nitelendirilen ve popüler ve kullanışlı olan elektrolikitler hakkında Amerika'da yapılan araştırmalar zararlarından bahsediyor.

SİVRİSİNEK KOVUCULAR ZARARLI MI?

Prallethrin ihtiva eden ve memelilere karşı zehir olmadığı dile getirilen fakat bazı çalışmaların aksini gösterdiği bir böcek savar çeşididir. Elektrolikitler.epitel hücreler, bedenin iç ve dış dokularını meydana getiren hücrelerdir. Akciğerdeki mukoza tabakanın meydana gelmesinden mucin adlı proteinler (örn. muc5ac) sorumludur. Mucin proteinleri, epitel hücrelerde yüksek oranda sentezlenmektedir. Mucin proteinlerinin, kalitesi ve oranı kistik fibroz, kronik obstrüktif akciğer hastalığında rol oynuyor. Aynı biçiminde, özel olarak muc5ac proteinin akciğer epitel hücrelerdeki oranının artması astım hastalığının belirtilerinden biri olan nefes darlığına neden oluyor. Farklı bir deyişle prallethrin, astımın belirtilerinden biri olan nefes darlığına neden oluyor. Bunun da nedeni epitel hücrelerde mukozanın artmasına neden olmasıdır. Çalışmalar ciddi bir riskten söz etmiyor olsa da ilacın yer aldığı odanın iyi havalandırılmasının önemli olduğu belirtilmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal