Sivilce Tedavisinde C Vitamini Nasıl Kullanılır?

Sivilce sorunu olan birçok kişi tedavi amacıyla cildine çeşitli krem ve ilaç uygular. Aynı zamanda tüketilen besinler ve kullanılan takviyelerde sivilce tedavisinde etkilidir. C vitamini akne tedavisinde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Peki, C vitamini cilde nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde…

29.06.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-15:35) Sivilce Tedavisinde C Vitamini Nasıl Kullanılır?

Cilt hem dış hem de iç faktörlerden dolayı serbest radikallerden etkilenir. Bunun yanı sıra cilt sağlığı diyet, stres, sigara, ultraviyole (UV) ışınları ve çevre kirliliği gibi nedenlerden de etkilenebilir. Askorbik asit olarak da bilinen C vitamini, cilt güzelliğinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir vitamindir. Aynı zamanda C vitamini, vücut hücrelerine zarar veren serbest radikallerin nötralize olmasını sağlayan güçlü bir antioksidandır. Sivilce, çevresel faktörlerden dolayı şiddetlenebilen enflamatuar bir durum olduğu için tedavisinde C vitamini aktif bir rol oynar. İşte sivilce tedavisinde C vitamininin kullanımı…

C VİTAMİNİ SİVİLCEYİ NASIL TEDAVİ EDER?

Cildinizin üzerinde kızarıklığa ve şişliğe neden olan sivilceler, tıkanmış gözeneklerin neden olduğu irin içeren iltihaplı şişliklerdir.

Sivilceler, birçok kişide yara izi ve cilt hasarı ile baş etmek zorunda bırakır. Ancak yapılan araştırmalar C vitamininin bu gibi sorunlardan birkaçını tedavi edebileceğini ortaya koymuştur.

C vitamini açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi cilt sağlığını desteklerken sivilce oluşumunu da azaltır.

Aynı zamanda yapılan araştırmalar, C vitamininin cilde direkt olarak uygulaması akne tedavisi için yararlı olabileceğini gösteriyor.

SİVİLCE İLE İLTİHABI AZALTABİLİR

Yaş, genetik ve hormonlar akne oluşumuna neden olan etkenler arasında yer alıyor. Aynı zamanda cilt bakterisi cutibacterium acnes de bu durumun tetiklenmesine neden olabilir.

C vitamininin anti-enflamatuar özelliği sayesinde direk olarak cilde uygulanması aknenin neden olduğu kızarıklık ve şişliğin azalmasına yardımcı olur. Bu nedenle akne lezyonlarının görünümünü iyileştirici özelliktedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal