Sivilce 1 Günde Nasıl Geçer!

Sivilce ergenlik dönemiyle başlayıp, yetişkinlikte de süren bir cilt problemidir. Sivilce kızarıklığı ise sivilce etrafında enfeksiyon sebebiyle meydana gelen tahriş görüntüdür. Peki sivilce 1 günde geçer mi? İşte cevabı.

11.05.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-15:26)
Cilttei iltihabı azaltmak ve kızarıklığı azaltmak için temiz pamuklu bir bezin içine bir kaç adet buz küpü koyup sivilce kızarıklıklarının olduğu bölgeye kompres yapın.
 
SİVİLCEYİ YOK EDECEK TAVSİYELER
 
Bu uygulamayı yaparken sivilcenin üzerine çok bastırmayın yoksa patlatıp, enfeksiyonun etrafa yayılmasına sebep olursunuz.
Soğuk kompres, kan dolaşımını artırarak şişliği ve kızarıklığı giderir.
Karbonat, Karbonat cildi temizlemek ve sivilce oluşumunu tetikleyen ölü cilt hücrelerini almak için tercih edilebilir. Ayrıca büyük sivilceleri kurutucu etkisi vardır fakat cildinizin tahriş olmaması için fazla kullanmayın ve mevcut sivilcelere sürerken fazla üstüne bastırmayın. Az miktarda karbonatı (1-2 çay kaşığı) suyla (yarım su bardağı) karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Limon suyu, kurutucu ve leke giderici etkiye sahiptir. Kekik ve lavanta suyu antimikrobik etkidedir.
Gül suyu arındırıcıdır. Papatya çayı iltihap gidericidir. Yeşil çay iltihap dindiricidir. Cildi yenileyen antioksidanlar içerir. Yoğurt cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. 
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal