Sirkenin Faydaları Neler? Sirke Coronavirüsüne Karşı Korur mu?

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Türkiye'de Coronavirüsünden hayatını kaybeden 1 kişi bulunurken virüs görülen kişi sayısı ise 98'dir. Haberin ardından paniğe kapılan vatandaşlar virüsten korunmanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, sirke Coronavirüse karşı etkili mi? Sirkenin faydaları nelerdir?

18.03.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-16:04) Sirkenin Faydaları Neler? Sirke Coronavirüsüne Karşı Korur mu?

Özellikle hijyen konusunda çok büyük önlemler alınmasını gerektiğinin altını çizen uzmanlar, kişisel temizlik dışında ev temizliğine de özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki, sirke Coronavirüsüne karşı etkili mi? Sirke Coronavirüsünden korur mu? Sirkenin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

SİRKENİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Enfeksiyonlara karşı korur ve bakterileri yok eder,
  • Sivilceleri yok eder, akne oluşumunu engeller, cilt için doğal bir kozmetiktir,
  • Kan şekerini düzenler, şeker hastalığı ile savaşır,
  • Elma sirkesi tokluk hissi verir, kilo verdirmede yardımcı olur,
  • Kalp rahatsızlıkları için riski azaltır,
  • Kansere karşı olumlu etki oluşturur,
  • Migrene ve baş ağrısına iyi gelir.

SİRKE CORONAVİRÜSÜNDEN KORUR MU?

Doğal elma sirkesini, yemeklerden temizliğe ve hatta kişisel bakımınıza kadar hayatınızın birçok yerinde kullanabilirsiniz. Ev temizliğiniz için; hazırladığınız temizlik suyunun içerisine yarım çay bardağı ekleyerek yağları ve kirleri sökebilir, her yeri parlatabilirsiniz. Ardından sıcak suyla durulamanız yeterli olacaktır. Elma sirkesi aynı zamanda kıyafetlerinizden makyaj lekelerini çıkarmada da etkili bir malzemedir. Su ve sirke karışımına bandırılmış bir bezle kıyafetlerinizi hafifçe silmeniz bu sorunun çözülmesini sağlar. Ancak Coronavirüsünden korunmak için sirke ile yapılan gargaralar maalesef ki yalnızca mikropların öldürülmesi için etkilidir. Yani sirke Coronavirüsüne karşı etkili değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal