Bal yalnızca lezzetli olduğu için değil aynı zamanda şifa kaynağı olduğu için insanlık tarihi boyunca doğal tatlandırıcı olarak kullanılmıştır. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ham bal, aynı zamanda doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Pastörizasyon işlemi görmemiş, doğanın gerçek mucizesi ham bal ve yoğurt ile hazırlayacağımız ballı yoğurt, sindirim sistemini düzenleyici rolüyle mide rahatsızlıklarını engelliyor.

Sütte bulunan laktoz, birçok bireyde gaz ve şişkinliğe neden olabiliyor. Ancak yoğurt, fermantasyon sonucunda laktik aside dönüştüğü için rahatlıkla tüketebilir. Yararı saymakla bitmeyen yoğurdu gün boyunca tatlı olarak da tüketebiliriz. Ham bal ile tatlandırdığımız yoğurdumuz kalorisi yüksek tatlılara çok iyi bir alternatifdir..