Sınav Döneminde Uyku Düzenine Dikkat!

Sınav döneminin yaklaşması gençlerde stres ve kaygının artmasına neden olmakta. Aynı zamanda uyku düzeninin tamamen değiştiği bu dönemde uzmanlar önemli tavsiyelerde bulundu. Konuya ilişkin detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

12.06.2020-10:15 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-10:12) Sınav Döneminde Uyku Düzenine Dikkat!

Doç. Dr. Vural Fidan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan adaylara uyku düzenine dair önemli tavsiyelerde bulunarak, çocukluk döneminde en stresli zamanların sınav dönemleri olduğunu söyledi. Sınav günü yaklaştıkça kaygı nedeniyle kişilerin uyku düzeni ve sürelerinde bozulmalar yaşandığının altını çizen Fidan, şöyle konuştu:

"Yaklaşan sınavlar nedeniyle oldukça fazla sayıda çocuğumuzdan uyku problemiyle ilgili şikayetler geliyor. Başarılı olmanın en önemli nedenlerinden biri çalışmaktır. Çalışmalarımızı sınavda net bir şekilde ortaya koyabilmek için sınav öncesinde güzel bir uyku uyumamız gerekiyor. İyi bir uyku uyuyamadığımız dönemde kişilerin günlük yaşam ve bilişsel aktivitelerinde ciddi problemler yaşanıyor. Bu problemleri yaşamamak için mutlaka kişilerin uyku sürelerine uymaları gerekiyor."

“UYKUDA 8 SAAT KALINMALI”

Doç. Dr. Fidan, sınava bir hafta ya da 10 gün kala en geç saat 22.00'de uykuya geçilmesini konusunda öneride bulundu. Uykuda yaklaşık 8 saat kalınması gerektiğinin önemine değinen Fidan, “Sabah dinç bir şekilde kalmak gerekiyor. 8 saatlik uyku çocukların bilişsel yeteneklerinde maksimum performansı elde etmelerini sağlıyor” dedi. Fidan, adayları gün içerisinde ağır egzersizler yapmaktan ve aşırı kafein tüketiminden uzak durmaları konusunda da uyardı.

Coronavirüs salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı tedbirler doğrultusunda 18 yaş altındaki bireylere yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı saatleri değerlendirerek açık havada gezinti yapılmasının uyku düzeninde rahatlama sağlayacağına dikkati çeken Fidan, “Çocuklarımız çalışmalarına güvensin. Sınavdan bir gün önce mutlaka sağlıklı şekilde uyumaları ve dinç bir şekilde kalkmaları gerekiyor” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal