Sinameki çayı neye iyi gelir, göbek eritir mi, nasıl demlenir? İdrar yolları enfeksiyonunun doğal ilacı sinameki çayının faydaları

Sinameki bitkisinden elde edilen sinameki çayı, alternatif tıp alanında yüzyıllardır kullanılıyor. Antioksidan yönünden zengin olan sinameki çayı ile kansere karşı güçlü bir savunma hattı oluşturabilir. Pek çok faydayı içerisinde barındıran sinameki çayı güçlü bir şifa kaynağıdır.

10.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-14:38)

Bitkisel tedavi yöntemleri arasında sıklıkla kullanılan sinameki bitkisinin genellikle yaprakları kurutularak çay şeklinde tüketilir. Ana vatanı Güney Amerika olan sinameki bitkisi ülkemizde Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir.

Sinameki çayı neye iyi gelir?

- Sindirim problemlerini önemli ölçüde azaltan bu çay; kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemlerin giderilmesinde en büyük destek sağlayıcıdır.

- Sinameki çayı, güçlü bir antioksidan kaynağıdır bu sayede serbest radikallerle mücadele eder.

- Sinameki çayı, güçlü bir idrar söktürücüdür.

- Bu mucizevi çay, iltihaplanmalardan kaynaklanan ateş ve baş ağrısı gibi sorunları gideriyor.

- Düzenli tüketim sağlandığında kilo vermeye yardımcı oluyor.

- Regl gerginliğini azaltan çay, bu dönemde özellikle tavsiye ediliyor.

- Sinameki çayını tüketerek idrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonları engelleyebilirsiniz.

Sinameki çayı nasıl yapılır?

Sinameki çayının faydaları

Kurutulmuş sinameki yaprakları ince ince kıyılır ardından da yapraklar 2 çay kaşığı 300 mililitrelik bir kaba alınır. İçerisine kaynamış su eklenip 10 dakika demlenir. Sinameki çayını tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ilave edilebilir. Bu şifa kaynağı çay, en geç 20 dakika içinde ılık olarak tüketilmelidir.

Sinameki çayı nasıl tüketilir?

Öncelikle gebelerin sinameki çayını tüketmesi önerilmez. Sinameki çayı, sabah, öğleyin ve akşam olmak üzere en fazla 3 kere tüketilebilir. Sinameki çayını, aç karnına tüketmeniz tavsiye edilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal