Sıkan Ayakkabılar Nasıl Genişletilir?

Dar ve sıkan ayakkabılar oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu durum ilerleyen zamanlarda ayak sağlığınızı da tehlikeye atabilir. Bunun olmaması için ve gün çerisinde ayaklarınızı rahat ettirmek için dar ve sıkan ayakkabılarınızı gevşetme yöntemlerini derledik.

07.06.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-10:45)

Hemen hepimiz bir dönem sıkan ve dar ayakkabılarımızla imtihan olmuşuzdur. Peki bu durumda ne yapmak gerekir? İşte birkaç adımda dar ayakkabıları gevşetme yöntemleri.

DONDURUCU YÖNTEMİ  

Bu yöntemde gerekli olan malzemeler; buzdolabı poşeti ve biraz su. Buzdolabı poşetinin içine yarıya kadar su doldurun. Ardından poşetin içerisine ayakkabılarınızı yerleştirin. Sonra buzluktan çıkardığınız ayakkabıları çözülmesi için oda sıcaklığına koyup bekletin. Çözüldükten sonra kuruttuğunuz ayakkabılarınızın gevşediğini farkedeceksiniz.

GAZETE KAĞIDI YÖNTEMİ  

Gazete kâğıdı ve sirke ile dar ve sıkan ayakkabılarınızı kısa zamanda gevşetebilirsiniz. Öncelikle gazete kâğıtlarını sirke ile ıslatın.  Ardından gazete kâğıtlarının fazla suyunu alın.  Daha sonra sirke ile ıslattığınız gazete kâğıtlarını buruşturup ayakkabınızın içinde bir gün boyunca bekleyin. Sirkedeki asit ayakkabılarınızın gevşemesini sağlayacaktır.

KURUTMA MAKİNESİ YÖNTEMİ                   

Ayakkabınızın dar ve sıkan yerlerini su ile ıslatın. Ardından saç kurutma makinesini en sıcak seviyeye getirip ayakkabınızı kurutun. Bu yöntem ayakkabılarınızı kısa sürede gevşetmiş olacak.

PATATES  YÖNTEMİ    

Bir adet patatesin kabuklarını soyup ayakkabılarınızın sıkan ve dar gelen bölgelerine patatesleri iyice yerleştirin. Bir gece patatesleri ayakkabınızın içinde bekletin. Ertesi sabah gevşediğini göreceksiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal