İdrara sık çıkmak neden olur, neyin belirtisidir? Sık idrara çıkmak hamilelik belirtisi mi? İdrar sorununu çözen besinler

Olağan şartlara göre sağlıklı bir kişinin gün içerisinde ortalama 7 kez tuvalete gittiği kabul edilmektedir. Sık sık idrara çıkıyorsanız bu bir hastalığın habercisi olabilir. İdrara sık çıkmanın altında yatan hastalıkları çoğu zaman enfeksiyon kaynaklıdır. İdrar sorununu çözen besinler ile bu rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

03.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-15:27)

Son günlerde normal zamanlara kıyasla daha sık sık idrara çıkıyorsanız, bu ürolojik bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Günümüzde pek çok kişi bu rahatsızlıktan şikayetçidir. 

Bilhassa kadın bireylerde çok sık görülmektedir. Olağan şartlara göre sağlıklı bir kişinin gün içerisinde ortalama 7 kez tuvalete gittiği kabul edilmektedir. Eğer son günlerde 7 kereden daha fazla tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorsanız bir uzmana danışmalısınız. Sık idrara çıkmaya neden olan enfeksiyonları bitkisel yöntemler ile de çözebilirsiniz. Enfeksiyondan bağımsız olarak gebe kişilerde de hamileliğin ilk ayından itibaren sık idrara çıkma görülmektedir.

Bu besinler enfeksiyonu vücuttan atıyor!

- Şifası yüksek olan andız kökü mikropları yok etme özelliğinden dolay idrar yolu enfeksiyonuna bağlı sık idrara çıkma durumlarında tercih sebebidir.  Andız kökünü bitki çayı olarak tüketebilmenin yanı sıra andız köküyle macun hazırlamanız da mümkündür. Bir miktar andız kökünü bir kaşık bal ile karıştırın ve macun şeklinde tüketin.

- Maydanoz, enfeksiyonu ortadan kaldırmak için güçlü bir bitkidir maydonoz suyu tüketebilirsiniz.

- Karnabahar suyu ile hem idrar yolu enfeksiyonunu hem de sebep olduğu iltihaplanmayı sonlandırabilirsiniz.

- Birçok hastalığın şifası olan kırk kilit otu, mesane sağlığını koruyarak yoğun şekilde idrara çıkma durumunu dengeler.

Sık idrara çıkma sorununu çözen besinler

- Kızılcık suyu, sık sık çıkılan idrar içi en etkili bitkisel çözümlerden bir tanesidir. Eğer her gün 1 bardak kızılcık suyu tüketirseniz idrar probleminden kurtulabilirsiniz. 600 gr taze kızılcık ve altı bardak suyu kaynatarak kızılcık suyunu elde edebilirsiniz.

- İdrara sık çıkma sorununu bal ve fesleğen ile de azaltabilirsiniz. Yapmanız gereken dört fesleğen yaprağını kaynatmak ve bir yemek kaşığı bal ile karıştırarak tüketmek.

İdrara çıkmayı azaltan besinler

- Yoğurt da idrar problemini çözen başka bir besindir. Yoğurt, mesane içindeki zararlı bakterilerin çoğalmasını engelliyor bunun için sık sık yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin.

- Sandal ağacı ve çay ağacı yağını eşit oranda karıştırarak karın bölgenize masaj yapabilirsiniz bu da etkili bir yöntemdir.

- Yarım çay kaşığı karbonatı 250 ml su ile karıştırın. Karbonat alkali olduğundan dolayı idrarın pH dengesini dengeler. Karbonat mesane tahrişini ve sık idrara çıkma problemini azaltmaya yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal