Sigarayı Bırakmak İçin Bu Adımları İzleyebilirsiniz

Sigaranın zararlarına dair klişelerden bahsetmeyeceğiz. Bunu herkes zaten biliyor. Bu zararlı etkilerden kurtulmak için yapabileceğiniz, zihninizin sigaradan uzaklaşmasını ve vücudunuzun rahatlamasını sağlayacak yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte sigarayı bırakmanızı kolaylaştıracak yöntemler...

16.06.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:46) Sigarayı Bırakmak İçin Bu Adımları İzleyebilirsiniz

Sigaranın zararlarını biliyor olmanıza ve bırakmak istemenize rağmen, bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız bu yöntemleri denemenizde fayda var. Sigaranın içeriğinde bulunan nikotin geçici de olsa kendinizi daha iyi hissetmenize neden olur. Vücudunuz yeteri kadar nikotin almadığında da isteğiniz artmaya başlar. İçtiğiniz son sigaradan sonra nikotin isteğiniz 30 ila 60 dakika arasında artmaya başlar. Bu durum birkaç hafta boyunca sürer. Öfke, kaygı, sinir, konsantrasyon sorunları, huzursuzluk, iştah artması, uykusuzluk ve baş ağrısı gibi belirtiler göstermeye başlar.

Canınız ne kadar sigara isterse istesin, bu durum geçicidir. Toksinler vücudunuzdan tamamen atıldığında tüm bu belirtiler duracaktır. Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz süreçte nikotin yoksunluğu ile başa çıkmanıza yardımcı olacak birkaç öneriyi sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

AKUPUNTURU DENEYİN

Akapuntur sigara isteğinizi önemli ölçüde azaltabilir. Vücudun rahatlamasını sağlayan endorfinlerin serbest bırakılmasını sağlar. Bu da sinir bozukluğunun ve huzursuzluğun azaltılmasını sağlar, vücudu gevşetir.

YENİ BİR HOBİ EDİNİN

Nikotin ile olan savaşınızda, yeni bir hobi edinmek önemli. Resim çizmek, çömlekçilik, yazarlık, enstrüman çalmak gibi hobiler sigarayı aklınızdan uzaklaştırarak zihninizin meşgul olmasını sağlar.

ELİNİZİ VE AĞZINIZI MEŞGUL EDİN

Yıllarca sigara içen biriyseniz el tiryakiliği denilen durum oluşmaya başlıyor. Bu nedenle elleriniz ve ağzınızı meşgul edecek yollar bulmanız gerekli.

Bunun içinse ağzınızda şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz. Veya karanfil, ay çiçeği tohumu emebilirsiniz.

Ellerinizde de sigara yerine kalem alabilirsiniz. Stres topu, örgü, bulmaca gibi oyunlarla da hem elinizi hem aklınızı meşgul edebilirsiniz. Aynı zamanda misvaktan da yardım alabilirsiniz. Hem ağzını hem elinizi meşgul eden misvak, sigaranın neden olduğu dişlerdeki lekelere de iyi gelir.

DERİN SOLUNUM UYGULAMASI YAPIN

  • Sandalyeye oturun ve arkanıza yaslanın.
  • Ellerinizi karnınıza koyarak rahatlayın.
  • Karnınızı genişletip 5 saniye boyunca derin bir nefes alın.
  • Nefesinizi tutup 3'e kadar sayın.
  • Nefesinizi 5 saniye boyunca tekrardan verin.
  • Bu egzersizi her güm 10 dakika boyunca yapın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal