Şifa Deposu Olan Dut Birçok Hastalığa İyi Geliyor!

Tam bir şifa deposu olan dutun insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Her gün bir avuç tüketilen dut günlük demir ve lif ihtiyacının bir kısmını karşılamaya yardımcı oluyor. Peki, dutun faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

03.06.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-17:38) Şifa Deposu Olan Dut Birçok Hastalığa İyi Geliyor!

Günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu karşıladığı gibi lif ihtiyacının da yüzde 20’sin karşılayan dut, kansızlığa karşı savaşarak vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun merak edilen faydalarını sizin için anlattı. İşte detaylar…

DUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Dutun demir içeriği diğer meyvelere oranla oldukça yüksektir. Bu nedenle vücutta oluşan ağrıların dindirilmesine, yaşlanma etkilerini ve kansızlığa karşı meydan okuyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun hem çözünür hem de çözünmez lif için ideal bir kaynak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Çözünür lif, kan şekerini kontrol etmeye ve zararlı kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olurken, çözünmeyen lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir.

İçeriğinde bulunan resveratrol ile anti-aging için kaynak görevi görür. Yapılan çalışmalar, resveratrolün kan basıncını düşürdüğünü ve kalp hastalığı riskini azaltabildiğini ortaya koymuştur.

Antioksidandan bu kadar zengin bir meyve aynı zamanda serbest radikallerle savaşan kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Dut meyvesi çok yüksek oranda C vitamini içermektedir. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve hasarlı dokuların onarılmasını sağlar.

Özelikle kuru dut demir için günlük değerin %30’unu içerir ve bu sayede kansızlık yaşayanlar için harika bir kaynak konumuna gelir.

Demir içeriği sayesinde, vücudun oksijenden zengin kan hücrelerini taşımaya yardımcı olarak yorgunlukla da savaşmaktadır.

Yine içeriğindeki kalsiyum; kemik ve diş sağlığı için faydalıdır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal