Sıcak Su İçmek İçin 7 Sebep

Günlük su tüketimi sağlığımız için çok önemlidir. Uzmanlara göre günde en az 8 bardak su içmemiz gerekir. Peki bu suyu sıcak içersek ne olur?

07.01.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-11:07) Sıcak Su İçmek İçin 7 Sebep

Günlük su tüketimi sağlığımız için çok önemlidir. Uzmanlara göre günde en az 8 bardak su içmemiz gerekir. Peki bu suyu sıcak içersek ne olur? İşte sıcak su içmenin faydaları...

Kilo kaybı sağlar

Sıcak su sağlıklı bir metabolizma için önemlidir ve sağlıklı bir metabolizma da kilo vermeyi kolaylaştırır. Sabah uyandığınızda midenize ilk giren şey limonlu sıcak su olsun. Sıcak su aynı zamanda vücuttaki yağ dokusunu kırmaya ve vücuttan atmayı da sağlar.

Burun ve boğaz tıkanıklıkları giderir

Sıcak su içmek, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgam çözer ve solunum yollarının açılması için faydalıdır.

Regl krampları hafifletir

Sıcak su regl kramplarını da hafifletir. Sıcak su karın kasları üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir ki bu da kramp ve spazmları hafifletir.

Vücut detoksu sağlar

Sıcak su vücudunuzu arındırmanız için de çok iyidir. Sıcak su içtiğinizde, vücut ısınız artar ve terlersiniz. Terle birlikte vücuttaki toksinler de atılır ve arınılır.

Saçları uzatır

Saç köklerinizin aktif hale getirerek saçların hızlı uzamasını sağlar.

Kan dolaşımını artırır ve sağlıklı sinir sistemini teşvik eder

Kan dolaşımı arttırır ki bu kas ve sinir sistemi için çok önemlidir. Ayrıca etrafındaki yağ depolanmalarını parçalayarak sinir sistemini sağlıklı tutar.

Bağırsak hareketleri

Sıcak su bağırsak hareketlerinin düzenli, sağlıklı ve acısız olmasını sağlar. Dehidrasyon kabızlık ile kronik sorunlara yol açabilir. Sabahları boş mideyi sıcak su içerek yumuşatmak bu yüzden de daha sağlıklı bir yaşam vaat eder.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal