Sıcak Havalarda Uyumak İçin Ne Yapılabilir?

Yaz aylarının bunaltıcı sıcakları rahat bir şekilde uykuya dalmayı engelliyor. Eğer sizde ‘Sıcak havalarda uyumak için ne yapabilirim?' diyorsanız bu haberimiz tam size göre. Peki, sıcak havalarda uyumak için ne yapmak gerekir? İşte rahat bir şekilde uyumanızı sağlayan öneriler…

30.07.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-16:11) Sıcak Havalarda Uyumak İçin Ne Yapılabilir?

Hemen herkes nemli ve sıcak havalarda uykuya dalmakta zorlanır. Bu nedenle birçok kişi kapı, pencere hatta klima açık şekilde uyur. Ancak özellikle klimanın çalıştığı ortamlarda uyumak son derece sağlıksız bir durumdur. Ancak rahat bir şekilde uykuya dalmanızı sağlayacak çeşitli yöntemler var. Sizin için bu yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

DOĞRU PİJAMAYI SEÇİN

Rahat bir uyku çekmek için doğru pijamayı giymek çok önemlidir. Bu nedenle ince ve pamuklu pijamalar tercih etmeniz gerekir. Çünkü ince ve pamuklu pijamalar sizi daha serin tutar.

PAMUKLU ÇARŞAFLAR KULLANIN

Sadece sıcak havalarda değil de, her zaman nevresimlerinizi pamuklu seçmenizde fayda var. Çünkü naylon ve sentetik içerikli kumaşlar daha fazla terlemenize neden olur.

SOĞUK DUŞTAN VAZGEÇİN

Uyumadan önce soğuk duş almanın sizi rahatlatacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü soğuk duş anlık olarak rahatlamanızı sağlasa da vücut ısınız oda sıcaklığında hızla yükselir. Ilık bir duş daha fazla rahatlamanızı sağlar.

FAN/VANTİLATÖR

Klima altında uyumak çok rahat ve serinletici olsa da hiç sağlıklı bir durum değil. Ancak uyuduğunuz odaya fan veya vantilatör yerleştirebilirsiniz. Havayı direkt olarak üzerinize vermekten ziyade odanın içinde dönecek şeklide ayarlamanız daha sağlıklı olacaktır.

AZ IŞIK AZ SICAKLIK

Evde kullandığınız fazla ışıklar bulunduğunuz ortamın daha da sıcak olmasına yol açıyor. Bu nedenle akşamları mümkün olduğunca az ışık kullanmayı tercih edin.

BOL SIVI TÜKETİN

Gün içinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu içmek, su dengesinin korunmasını sağlayacağı için vücut sıcaklığını da etkiler. Bu sayede sıcak havalardan fazla etkilenmeden uykuya dalabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal