Sezaryen mı Normal mi?

Kadınların hamilelik süreçlerinde en çok korktukları durum doğum anlarıdır. Çoğu kişi normal doğuma meyletse de son karar genellikle son gün hatta son an belli oluyor. Peki sezaryen mi normal doğum mu?

05.12.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-12:10)

Sezaryen mi normal doğum mu? Kadınların hamilelik süreçlerinde en çok korktukları durum doğum anlarıdır. Çoğu kişi normal doğuma meyletse de son karar genellikle son gün hatta son an belli oluyor.

SEZARYEN Mİ NORMAL Mİ?

Normal doğum, bebek için de anne içinde tercih edilmesi daha avantajlı olan en natürel doğum seçeneğidir. Annenin doğumdan bir iki saat sonra dahi ayağa kalkabilecek hale geleceği söylenebilir. Bu nedenle beklenmeyen ve sağlık açısından sakıncalı bir durum olmadığı, doktorunuzun uygun gördüğü tüm durumlarda normal doğumun tercih edilmesi uzmanlarca tavsiye edilir.

Hamileliğinin, 37., 38.,39., ve 40. Haftalarında düzenli olarak kontrolle giden bir anne adayı, bebeğin kilosuna; aynı zamanda kilosunun artış grafiğine, pozisyonuna ve annenin sağlık durumuna bakılarak, tahmini olarak bir doğum şekline yönlendirilebilir. Ancak kesin bir kanıya varmak mümkün değildir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal