Selülitleri Gizlemek İçin Yapılacaklar

Selülit; uyluk, kalça ve karın bölgesinde deri altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu gibi bir görünüm yaratan metabolik bozukluktur. Selülit oluşmasının kesin sebepleri bilinmesi de hormonal değişikliklerden kaynaklandığı bilinir.

16.06.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-10:17) Selülitleri Gizlemek İçin Yapılacaklar

Selülit; uyluk, kalça ve karın bölgesinde deri altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu gibi bir görünüm yaratan metabolik bozukluktur. Selülit oluşmasının kesin sebepleri bilinmesi de hormonal değişikliklerden kaynaklandığı bilinir. Kadınlarda daha çok görülmesinin sebebi östrojen hormonunun yüksek olmasından kaynaklanır. Birçok kadının rahatsız olduğu bu görünümü ortadan kaldırmak için yapılacak yöntemler vardır. İşte selülitleri gizlemek için yapılacaklar…

Selülitleri Anlık Gizlemek için Ne Yapılır?

Yaz tatillerinde kusursuz bir vücutla tatil yapmak her kadının hayalidir. Tatile gitmeden kilo vermek orantılı görünmenizi sağlasa da ani kilo vermek selülit oluşmasına sebep olabilir. Zayıf kadınlarda selülit olmaz gibi bir yanılgı olsa da selülit her kadında olabilecek bir sorundur. Eğer selülit sorununuz varsa anlık çözüm üretebilir, kusursuz görünüm kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken işlemleri güzellik salonuna gitmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz.

Selülit görünümü kapatmanın en iyi yolu masaj yapmaktır. Güzellik salonlarında yapılan işlemler de masaj yapmaktan ibarettir. Bunun için kullanabileceğiniz vakumlu masaj cihazları vardır. Kozmetik sektöründeki gelişmeler sayesinde selülit karşıtı kremleri de her yerde bulabilirsiniz. Uygun fiyatlara satılan bu kremlerle cildinize masaj yaparak selülit görünümünde anında kurtulabilirsiniz. Ancak masaj yöntemi etkisini 1 saat göstereceği için düzenli masaj yapmanız gerekiyor.

Selülit Gizleyen Masaj Nasıl Yapılır?

Selülit birçok kadının başına gelebilecek cilt sorunlarından biridir. Metabolik bir sorun olduğu için kalıcı olarak çözümünü üretmek mümkün değildir. Ancak kullanabileceğiniz özel bakım ürünleri ve masaj etkisi ile selülitleri gizleyebilirsiniz. Selülitleri gizlemek için yapılacaklar selülit karşıtı kremleri düzenli kullanmak olabileceği gibi doğal yöntemler de kullanabilirsiniz. Kullandığınız tüm ürünlerle düzenli masaj yapmanız gerekiyor. Masaj sırasında cildinize zarar verebilecek ürünleri tercih etmeyin. Hassas bir cilde sahipseniz satın alacağınız bakım ürünleri cildinize uygun olmalıdır.
Selülit gizleyen masaj yapmadan öncelikle cildinize uygun ürünler satın almanız gerekiyor. Dilerseniz portakal yağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağları da kullanabilirsiniz. Ürünleri selülit bölgesine masaj yaparak sürmeniz gerekiyor. Yarım saat kadar bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Daha etkili sonuçlar almak için egzersiz yapmanız gerekiyor. Selülitleri gizlemek için egzersiz programlarını birçok uygulamada bulmanız mümkün. Kendinize uygun bir egzersiz seçerek masaj yaptıktan sonra egzersiz yapabilirsiniz.

Selülit Oluşması Nasıl Engellenir?

Selülit, hormonal bir sorun olduğu için engellemek oldukça zordur. Selülitleri engellemek için kilo vermeniz ani kilo kaybından dolayı daha çok oluşmasına sebep olabilir. Selülit oluşmasını engelleme zordur ancak gizlemek için yapabileceğiniz doğal yöntemler vardır. Selülitleri gizlemek için yapılacaklar evde kolaylıkla yapabileceğiniz yöntemlerdir.
• At kılı fırçası kullanarak gözeneklerin açılmasını ve yağların görünümünün azalmasını sağlayabilirsiniz.
• Selülit olan bölgeye kahve telvesi de uygulayarak gizlemeniz de mümkün. Kahve telvesini selülit olan bölgelere sürdükten sonra streç filmle sarın ve yarım saat kadar bekledikten sonra durulayın.
• Selülit gizlemek için biberiye yağı kullanarak haftada bir kez masaj yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal