Şekerli Çay İçenleri Bekleyen Tehlike!

Günde 10 bardak 2 şekerli çay içen biri yılda bir kilogram alırken, şekerli çayın insülin salgısını etkilemesi sebebiyle alınan kilo katlanarak 3'e çıkıyor. İşte şekerli çay içenleri bekleyen tehlikeler neler, gelin birlikte bakalım.

26.04.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-15:06) Şekerli Çay İçenleri Bekleyen Tehlike!

1 bardak çayın, ortalama 5 gram kabul edilen 2 küp şeker yerine iki kuru üzümle içilmesini öneren Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Mehmet Refik Sezgin, günde 10 bardak çay içen insanın 200 kaloriyi boş yere almış olduğunu söyledi.

ŞEKER İNSÜLİN SALGISINI ETKİLER

Sezgin, “Sadece çaydan gelen şeker, günde 10 bardak çay içen biri baz alındığında yılda 1 kg fazla kiloya neden oluyor. Ancak şeker insülin salgısını etkilediği için bu kilo katlanarak 3'e çıkıyor" dedi. Bu kilonun, farkına varmadan aldığımız sosyal bir içecek olan şekerli çaydan geldiğini söyleyen Sezgin, "Ayrıca çayın yanında atıştırmalıkları hesap etmiyoruz. Şekerli çay, açlık hissine neden olduğu için yanında başka şeyler almak ihtiyacı ortaya çıkıyor" dedi.

ÇAYI KURU ÜZÜMLE İÇMEK DAHA SAĞLIKLI

Çayı şekersiz içemeyenler için kuru üzümü öneren Sezgin, “Bir bardak çay, 2 tane kuru üzümle içilebilir. 15 kuru üzümün bir meyve yerine geçtiğini düşünürsek, hem şekerden daha sağlıklı hem de 50-75 kalori arasında" dedi. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfay aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal