Şeker Hastaları Bunu Yerken Dikkat Etmeli Yoksa...

Genetik yollardan geçme ihtimali yüksek olan şeker hastalığının yediğimiz gıdalarla da etkisini gösterdiğini bildiğimiz için, şeker hastaları bu besini tüketirken mutlaka dikkat etmeli.

09.12.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-12:30)

Kış meyvelerinden biri olan nar meyvesi için tam bir antioksidan kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. Genetik yollardan geçme ihtimali yüksek olan şeker hastalığının yediğimiz gıdalarla da etkisini gösterdiğini bildiğimiz için, şeker hastaları bu besini tüketirken mutlaka dikkat etmeli. 

ŞEKER HASTALARI BUNA DİKKAT ETMELİ

Nar suyunun günlük tüketiminin en fazla 1-2 bardak olması gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Selim Kum, "Kişiye göre birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Bir bardak nar suyunda yaklaşık 106 kalori mevcut ve bunun 26 gram kadarı şeker. O yüzden şeker hastalarının nar suyu tüketirken biraz daha dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Nar suyunu herkesin tüketebileceğini ancak bazı dikkat edilmesi gereken durumların olduğunu vurgulayan Selim Kum, "Yapılan çalışmalarda antioksidan etkilerinden dolayı içindeki A, C vitaminleri, folik asit, çinko gibi mineralleri içerdiği için düzenli kullanımı tavsiye ediyoruz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal