Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 8 Yolu!

Çoğumuz tatlı bir şeyi ağzımıza atmak için durdurulamaz bir arzu veya dürtü hissetmişizdir. Bizi kek, kurabiye, dondurma veya bir ekmek sepetindeki ekmeklerin hepsini bitirmeye çağıran kontrol edilemeyen bir isteğimiz olmuştur. Peki bu bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılmalı?

26.04.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-17:25) Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 8 Yolu!

Şeker bağımlılığı şeker ve karbonhidrat isteğini besleyen hormonlar ve nörotransmitterlerin yol açtığı biyolojik bir bozukluktur. İyi haber ise şeker bağımlılığından kurtulabilirsiniz.

TATLI İSTEĞİNİ BASTIRAN GIDALAR

1- Gerçek gıdalar yiyin: Tüm öğünlerimizde yağ ve protein olmalı. Karbonhidrat olarak ise sebzeler, baklagiller, kuruyemişler tercih edilmeli. İşlenmiş yiyecekler ve içecekler gerçek gıda değildir; şeker bağımlılığına neden olmaktan başka işe yaramazlar.

2- Kan şekeri seviyesini sabit tutun: Yumurta, kuruyemiş gibi protein içeren besleyici bir kahvaltı yapın. Her öğününüzde protein olsun. Yatmadan en az 3 saat önce yemeyi durdurun.

3- Şekeri tamamen beslenmeden çıkarın:Rafine şekerin yanında tüm gazlı içecekleri, meyve sularını, yapay tatlandırıcıları beslenmenizden çıkarın.

4- Stresi azaltın:Stres gereksiz yemeye, abur cuburlara yönlendirir. Stres kaynağını bularak nefes egzersizi, yoga, meditasyon gibi tekniklerle stres yönetimini başarabilirsiniz.

5- Akıllıca egzersiz yapın: Canınız tatlı bir şey istediğinde yürüyün. Egzersiz dikkatinizi başka yere çekerek isteği unutturur. Ayrıca endorfin düzeylerini yükselterek de tatlı yeme isteğini giderir.

6- Gıda hassasiyetlerinizin olup olmadığını bulmaya çalışın: Genellikle gizli alerjimiz olan yiyeceklere, örneğin gluten, süt ürünleri, şeker gibi, istek duyarız.

7- İyi uyuyun:Uykusuzluğun atıştırmaya, tatlı isteğine neden olduğunu araştırmalar gösteriyor.

8- Tatlı isteğini kesen gıda takviyeleri kullanın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal