Şeker Alerjisinin Belirtileri Nedir?

Rafine şekerlerin insan sağlığına çok sayıda zararı bulunur. Bazı insanların şekere alerjisi olabilir. Bu nedenle şeker tüketirken akabinde gelişen belirtilere dikkat etmek gerekir. Aksi halde sağlık sorunlarına sebep olabilir.

15.02.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-14:23) Şeker Alerjisinin Belirtileri Nedir?

Rafine şekerlerin insan sağlığına çok sayıda zararı bulunur. Bazı insanların şekere alerjisi olabilir. Bu nedenle şeker tüketirken akabinde gelişen belirtilere dikkat etmek gerekir. Aksi halde sağlık sorunlarına sebep olabilir.  İşte detaylar...

Vücut Uyarıda Bulunur

Yapılan bazı araştırmalara göre şekerin meme kanserinden akciğer kanserine kadar birçok ciddi sağlık sorununa zemin hazırladığı biliniyor. Diğer tüm alerjilerde olduğu gibi şeker alerjisinde de vücut bu maddeye karşı uyarıcı olarak harekete geçer. Vücut sadece sofra şekerlerine değil diğer tüm şekerlere karşı aynı reaksiyonu yaşar.

Şeker Alerjisinin Belirtileri:

- En yaygın belirtisi burundur. Bu alerjik reaksiyon burundaki sinüs kanallarını tıkanmasına sebep olur. Bu da şiddetli baş ağrısına yol açar. Sinüs kanalları tüm yüzü ilgilendirdiğinden yanak ve çene ağrıları görülür. Akabinde burun akıntısı, şişmesi ve kızarmasına neden olur.

- Mide ağrısına yol açar.

- Depresyon ve buna bağlı stres oluşumu görülür.

- Nefes alıp vermede rahatsızlık verir.

Bu belirtilerden sonra bir uzmana görünmekte yarar var. Kesin bir tedavisi olmasa da ortaya çıkan reaksiyonun etkilerini azaltacak önlemler alınabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal