Sarımsak Kan Şekerini Düşürüyor Kanseri Önlüyor! İşte En Sağlıklı 10 Sebze!

Sebzeler sağlığımıza yararlı olarak bilinirler. Çoğu sebzenin kalorisi düşüktür ama vitamin, mineral ve lif açısından zengindir. Bazı sebzeler diğerlerine göre daha yararlıdır. Sağlığımızı her mevsim koruyan 10 sebzeyi sizin için bir araya getirdik...

27.04.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-22:10)

Tüm sebzelerin birçok yararı vardır, beslenmede sebze çeşitliliği olması sağlığımız açısından önemlidir. İçlerinden bazıları taşıdığı vitaminler açısından diğerlerinden daha fazla faydaya sahiptir. 

SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

1- Ispanak
Ispanak kronik hastalık risklerini azaltan antioksidanlar açısından çok zengindir ve yüksek tansiyon gibi risk faktörlerini azaltabilir.

2- Havuç
Havuç vücuda girdiğinde A vitaminine dönüşen beta-karoten açısından özellikle zengindir. Antioksidan içeriği akciğer ve prostat kanseri riskini azaltabilir.

3- Brokoli
Brokoli kanser gelişimini önleyebilen sülforafan içeren lahanagiller ailesindendir. Brokoli yemek oksidatif stresi azaltarak kronik hastalık riskini düşürebilir.

4- Sarımsak
Araştırmalar sarımsağın kanda trigliserid seviyesini düşürdüğünü gösteriyor. Bazı çalışmalar kan şekeri seviyesini düşürebildiğini ve kansere karşı da etkili olduğunu ortaya koydu.

5- Brüksel lahanası
Brüksel lahanası kaempferol adlı bir antioksidan içerir, bu da hücreleri oksidatif stresten korur ve kronik hastalıkları önleyebilir. Vücutta detoksifikasyonu da destekler.

6- Kıvırcık lahana (kale)
Bu sebze A, C ve K vitaminleri ve antioksidanlar açısından zengindir.

7- Bezelye
Bezelyenin nişasta oranı fazla olduğundan diğer sebzelere göre glisemik indeksi biraz daha yüksektir. Ancak zengin lif içeriği açısından sindirim sistemini destekler. Aynı zamanda saponinler denilen kansere karşı etkili bileşikler içerir.

8- Pazı
Bazı çalışmalar pazının kan şekerini düşürerek diyabetin olumsuz etkilerinden koruduğunu gösteriyor.

9- Zencefil
Araştırmalar zencefilin mide bulantısını giderdiği ve inflamasyonu azalttığını gösteriyor. Zencefil takviyeleri kan şekerini düşürmeye de yardımcıdır.

10-Kuşkonmaz
Kuşkonmaz özellikle folat açısından zengindir. Folat bazı doğum kusurlarını önlemeye yardımcıdır. Bazı çalışmalar kuşkonmazın karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek toksisite riskini azalttığını gösteriyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal