Sarımsağı Közleyerek Tüketmenin Şaşırtıcı Faydaları

Mutfaklarımızda kullanmaktan vazgeçemediğiniz besinlerin arasında olan sarımsağın sağlığımıza birçok faydası vardır. Özellikle kalbi korumasıyla bilinen sarımsağı Romalılar ve Çinliler tıpta ilaç yapımında kullanmışlardır. Peki sarımsağı nasıl tüketmeliyiz? İşte detaylar...

16.07.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-10:09) Sarımsağı Közleyerek Tüketmenin Şaşırtıcı Faydaları

Sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Doğal antibiyotik olarak görülen sarımsak içerdiği besin değeri ve vitaminler sayesinde birçok hastalığın iyileşmesinde etkili bir besin olarak kullanılmaktadır. Tıbbi açıdan da kabul gören mucizevi besin sarımsağı közleyip her gün yerseniz sağlığı olumlu yönde etkileri olacaktır.

SARIMSAĞIN VÜCUDA ETKİLERİ NELERDİR?

Uzmanların yaptığı araştırmanın sonucuna göre günde 6 diş közlenmiş sarımsak tüketildiğinde 24 saatte vücudumuzda meydana gelen değişiklikler açıklandı.

Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlenmesinde etkilidir. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yönteminde kullanılmaktadır. Sarımsak 4-6 saat içinde metabolizmayı hızlandırıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazla olan sıvılar atılmaya başlar. Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılması ve kan dolaşımınız düzenlemesi 6-7 saat sürüyor. Bu sırada sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saatte sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruma etkisi gösteriyor.

Közlenmiş sarımsak tükettiğinizde 10-24 saat içeriğinde kolesterolü düzenleyerek damarları temizliyor ve kalp sorunlarına karşı koruyor. Tansiyonun düzenlenmesinde öneli rol oynuyor. Sinir sistemini güçlendiriyor. Vücuda ağır metallerin girmesini engelliyor. Aynı zamanda emikleri ve eklemleri güçlendiriyor ve yorgunluğu önlüyor.

VÜCUDA UYGULANDIĞINDAKİ ETKİLERİ

Örneğin ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovarsanız, 30 dakika sonra tadını ve kokusunu ağzınızda hissedebilirsiniz. Bunların hepsisin nedeni sarımsağın mekanik tahribatı sırasında oluşan ve organik bir bileşik olan Allisin'den kaynaklanıyor. Allisin hücre zarlarına nüfuz ediyor, kan dolaşımı yoluyla dolaşabiliyor ve tat tomurcuklarına ulaşabiliyor. Bu yüzden sarımsak yemekten hoşlanan insanların sadece ağızlarından değil tüm vücudundan da kötü bir kokusu vardır. Çünkü koku kanda çözülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal