Sarımsağı Böyle Tüketin

Yapılan araştırmalar sarımsağın insan sağlığına birçok faydası olduğunu ortaya koymuştur. Peki, sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsağı sütle beraber tüketmenin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

19.03.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-12:49) Sarımsağı Böyle Tüketin

Araştırmalar sarımsağın, kanserden koruduğunu, kan şekerini düşürdüğünü ve bağışıklığı güçlendirdiğini çok defasında ortaya koymuştur.  Yapılan bir çalışmaya göre de sarımsağı sütle birlikte tüketmek ağız kokusunun önüne geçiyor. İşte detaylar…

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

KANSERİ ÖNLER: Yapılan çalışmalar sarımsak yemenin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Çin'de yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskini azalttığı görülmüştür.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR: Klinik bir çalışmada, metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlandığı görülmüştür.

BESİN ZEHİRLENMELERİNE KARŞI SAVAŞIR: Bilim insanları, besin zehirlenmelerinde çok sık karşılaşılan 'campylobacter jejuni' bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın 100 kat daha etkili olduğunu belirlemiştir.

ARTİRİTİ ÖNLER: Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa) yüksek diyet yapan kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az olduğunu söylüyor. Bu sebzelerde bulunan bir madde bileşik eklemlerde kıkırdak yıkımını da engelliyor.

Sarımsak ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etki oluşmasını sağlar.

SARIMSAĞI SÜTLE BERABER TÜKETMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Eğer sarımsağın tadını seviyorsanız pişmiş yemeklere eklemek yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller. Kötü kokusundan dolayı çiğ yenmez bu diyorsanız sarımsağı sütle kaynatıp beraber tüketebilirsiniz.

Yapılan bir çalışma sarımsağın sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı ve faydalarının arttığını ortaya koymuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal