Sararan Dişlere Pratik Susam Yağı Kürü! Sonucuna Şaşıracaksınız

Tahinin ana maddesi olan susamın insan sağlığına iyi gelen pek çok özelliği vardır. Bunun yanı sıra dişlere olan faydaları da yadsınamaz. Peki susamdan diş beyazlatan kür nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

26.07.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:54) Sararan Dişlere Pratik Susam Yağı Kürü! Sonucuna Şaşıracaksınız

Pek çok hastalığa iyi gelen, yemeklerde ve diyette sıkça kullanılan susamın diş beyazlatan etkisinin olduğunu daha önce duymuş muydunuz? 

Özellikle saç, kirpik, kaş ve cilt bakımında sıkca kullanılır. Susam işlem gördüğü zaman içeriğindeki asit oranı arttığından mide rahatsızlığı bulunanlar için tüketilmesi tavsiye edilmez.

SUSAMIN FAYDALARI 

- Susam fitatin maddesi yani anti kanser bileşenleri içerdiğinden düzenli olarak tüketildiğinde kolorektral tümör hücrelerini azaltır.

- Lif bakımından da bir hayli zengin olan bu besin sindirimi kolaylaştırarak bağırsaklardaki toksinleri atar. Ayrıca kilo vermede destek olur.

DİŞ BEYAZLATAN SUSAM KÜRÜ

MALZEMELER

1 yemek kaşığı susam yağı 

1 yemek kaşığı limon suyu

UYGULANIŞI

İki malzemeyi birlikte iyice karıştırınız 5 dakika bekletiniz. Ardından gazlı bez yardımıyla dişlerinize ve diş etlerinize masaj şeklinde uygulayınız. 2 dakika bıraktıktan sonra ağzınızı güzelce durulayınız. Hafta da 2 kez bu karışımı dişlerinize yapın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal