Şambali Nasıl Yapılır? (Şam Tatlısı Tarifi)

MasterChef Türkiye programında yarışmacılardan Şambali tatlısı yapmaları istendi. Bunun üzerine birçok kişi 'Şambali tatlısı nedir? , Şambali tatlısı nasıl yapılır? , Şambali tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir?' diye araştırmaya başladı. İşte Şambali tatlısı tarifi…

Şambali Nasıl Yapılır? (Şam Tatlısı Tarifi)

Şambali Nasıl Yapılır? (Şam Tatlısı Tarifi)

İrmik ve şerbetin muhteşem uyumuyla damaklarda eşsiz bir tat bırakan Şambali tatlısı için gerekli malzeme listesini ve yapılışını sizin için derledik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 500 gram irmik
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1,5 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • Tuzsuz yer fıstığı

NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içerisine irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Ardından karışımı yağladığınız fırın tepsisinin içerisine boşaltın ve üzerine fıstıkları serpiştirin. Fırını 200 dereceye getirerek yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.

Şerbeti için; 2 su bardağı suyun içerisine 3,5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz. Tepsinizi fırından çıkardıktan sonra hala sıcakken şerbeti üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR