Şalgamın Faydaları Nedir?

Özellikle kebapla birlikte tüketilen şalgamın sağlığımıza çok sayıda faydası bulunuyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan şalgamın faydalarına gelin birlikte bakalım...

Şalgamın Faydaları Nedir?

Özellikle kebapla birlikte tüketilen şalgamın sağlığımıza çok sayıda faydası bulunuyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan şalgamın faydalarına gelin birlikte bakalım...

Sindirimi Kolaylaştırır

Laktik asit, şalgam suyuna ekşi tat vermesinin yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı, ferahlatıcı ve sindirim sisteminin pH'nın düzenleyeci özellikler kazandırır. Ayrıca vücudun bazı minerallerinden daha fazla faydalanmasına yardımcı olur.

Daha Sağlıklıdır

Laktik asit fermantasyonu ile üretilen ürünlerde patojen mikroorganizmaların gelişimi engellenir ve söz konusu gıdalar sağlık açısından güvenilir ürünler olarak kabul edilir.

Kalp Sağlığına İyi Gelir

Şalgam suyu fermente bir içecek olmasının yanı sıra yapımında kullanılan kara havuç sayesinde yararlı bir içecek haline gelmektedir. Havuçta bulunan B-karotenin kalp damar hastalıklarına, katarakt ve bağışıklık sistemine oldukça faydalıdır. Şalgam suyunun kırmızı rengini kara havuçtan meydana gelen antosiyanin pigmentlerinden oluşturmaktadır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri