Salatalıktan Sadece Cacık Olmaz! Bakın Başka Ne Faydası Var!

Salataların ve cacığın olmazsa olmazı salatalık, içeriğindeki su bakımından en yoğun sebzelerden. Peki salatalığı sadece salatalarda mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse size enfes sağlıklı bir tarifimiz daha var.

20.08.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-11:13) Salatalıktan Sadece Cacık Olmaz! Bakın Başka Ne Faydası Var!

Salatalık, yoğun su içermesinden dolayı ve ferahlatan etkisinden sebep en sevilen sebzelerden. Peki salatalık suyu ne işe yarar? Salatalığın faydaları arasında neler bulunur gelin birlikte bakalım.

DETOKS İÇECEKLERİNİN DEMİRBAŞI 

Detoks için içilen içeceklerin en sık kullanılan malzemeleri içinde bulunan salatalık, oldukça mineral zengini bir besindir. Bu özelliği ile vücudun beslenmesine ve temizlenmesine destek olmaktadır. 

KANSERE KALKAN

Salatalığın en mühim özelliği ise çağımızın hastalığı olarak tanımlanan kansere deva olmasıdır. Salatalık suyu bağışıklık güçlendirici etkisinden dolayı tam bir kanser savaşçısı olarak biliniyor. Gün içerisinde daha sık salatalık suyu içerek kansere yakalanma ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.

AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR

Salatalık suyu diş eti problemlerini ve ağız bakterilerini etkisiz hale getirip kötü kokulara karşı oldukça etkili bir besin. Ağız kokusu sorunundan salatalık suyu içerek kurtulabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal