Sakın Bebekleri Yürütece Bindirmeyin!

Anne ve babaların sıklıkla başvurduğu örümcek de denilen yürüteç bebeklerin yürümesine yardımcı olmaktansa zarar verebilir.

29.11.2019-17:02 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-17:00)

Çocukların yürüme sürecinde bir zorunluluk gibi görünen yürüteç aslında fizyolojik ve psikolojik olarak zarar verebilir.

YÜRÜTEÇ BEBEKLER İÇİN ZARARLI OLABİLİR

Ailelerin, bebeklerinin emekleme ve yürüme aşamasında sıklıkla yürüteç kullanımına yöneltmesinin bebekte negatif etkiler yaratacağını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, yürütecin omurga sağlığını da etkilediğinin altını çizdi. Solgun, “Yürütecin verdiği kısıtlama sebebiyle bebek dilediği yere ilerleyemediği için psikolojisini negatif etkiliyor” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, “Kalça yapıları tam gelişmediğinden kalça kemiklerinde sorunlar oluşabilir. Üstelik Kifoz ve Skolyoz gibi omurga eğriliklerine de sebep olabilmektedir. Bebek yürüteçte ayak uçlarını daha fazla kullandığından gelişen bu alışkanlık sebebiyle yürüme dönemi de ayak parmak uçlarında yürüme gelişebilir. Yapılan araştırmalarda 1-2 yaş arası kafa travmalarının sebepleri arasında, yüzde 90 oranında yürüteç kazaları tespit edilmiştir. Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri meydana gelebilir” şeklinde konuştu. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal