Sahurda Zeytin Yemeyin!

Zeytini hepimiz severiz... Kahvaltıların olmazsa olmaz besini zeytinin faydaları saymakla bitmez. Peki sahurda zeytin yersek ne olur? Zeytini ne zaman tüketmek gerekir? Zeytinin faydaları nelerdir? Yeşil zeytin sahurda fazla tüketilirse ne olur?

09.05.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-11:59)

Sahurda yeşil zeytin tüketmek neden tavsiye edilmiyor? Zeytinin vücuda faydaları neler? İşte sizin için zeytini ve faydalarını araştırdık..

SAHURDA ZEYTİNDEN UZAK DURUN! 

Yeşil zeytin sahurda pek yenmemesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Tadının tuzlu ve ekşi olması nedeniyle, çabuk susatma gibi sorunlara sebep olabilir.  Sahurda tüketilmesi pek tavsye edilmez. Bunun yanı sıra içerdiği tuz mineralleri ter bezlerinin hızlı çalışması gibi komplikasyonlara sebep olur. 

VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATIYOR 

Yeşil zeytinin faydaları saymakla bitmez. Çok güçlü bir antioksidan olan yeşil zeytin vücutta biriken tüm zararlı toksinleri idrar yolu ile dışarı atmaya yardımcı olur. Bu fayda sayesinde sindirim sistemi yollarını da temizlemektedir. 

TOKLUK HİSSİ VERİYOR 

Yeşil zeytinin bir diğer faydası da yüksek tokluk hissi vermesidir. Kişinin gün içinde daha az yemesini sağlayan yeşil zeytin kilo vermede tercih edilen besinlerdendir. Bunun yanı sıra midenin asit oranının artmasını engelleyerek mide duvarının deforme olmasını önler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal