Sahura Kalkmadan Oruç Tutanlar Kilo Alıyor!

Sahura kalkmadan oruç tutmak kilo aldırır mı verdirir mi? Uzmanlar sahura kalmadan oruç tutanlar için ne öneriyor? Sahura kalkmadan oruç tutmak kişide bazı hastalıkları tetikliyor ve bakın sonuçları neler oluyor!

15.05.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-11:20)

Ramazan'da iftar ve sahur arası süre kısa olduğundan dolayı çoğu kişi sahura kalkmadan oruçlarını tutuyor. Ancak uzmanlara göre sahura kalkmadan oruç tutmanın zararlarından bahsediyor!

KAS KAYBINA NEDEN OLUR  

Sahura kalkmadan oruç tutmak tetikte bekleyen kimi hastalıkları harekete geçirebilir. Çünkü uzun süren açlık kan şekerini düşürür karaciğer ve mideye zarar verir. Tansiyon ve şekeri negatif yönde etkileyerek gün boyu halsizliğe sebep olabilir. İftara kadar aşırı acıkılacağı için, iftarda hızlı ve çok yemek yemenin neticesinde; şişkinlik, hazımsızlık, gaz, mide yanması, kabızlık şikâyetleri görülebilir. Sahursuz oruç tutmak aynı zamanda kilo aldırır.

KİLO ALDIRIYOR   

Gün içinde tek öğünle beslenildiğinde tek öğün olan iftarda yenen yemeğin hacmi gittikçe büyüyor. Bunun neticesi olarak da kişi kilo vereceği yerde Ramazan ayının sonunda kilo alıyor. Kilo vermek adına sahursuz oruç tutulması ve düşük kalorili beslenmek kas kaybına sebep olabilir. Uzun süreli açlıkta konsantrasyon bozukluğu da görülebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal