Sağlıklı Uyku İçin Aç Uyumayın Duş Almayın!

İyi bir uyku çekmek için, uykuyu bozacak her türlü dış etkenden korunmak isteriz. Rahat ve bölünmeyen bir gece geçirmek için yapılması ve yapılmaması gerekenleri sizin için derledik.

25.09.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-11:09)

Düzenli bir yaşamın ilk koşulu düzenli ve sağlıklı bir uyku çekmektir. Bunu yapmak için de uykunuzu bölecek her türlü dış etkenden uzak durmalısınız.

AÇ YATAĞA GİRMEYİN

Sabahları düzenli ve erken saatte kalkmanın olumlu etkiler bıraktığını söyleyen Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Sinan Yetkin, şöyle konuştu: "Düzensiz uyku ve uyanıklık ritmi, biyolojik saatimizin düzeninin karışmasına ve gün içindeki performansımızın düşmesine neden olur. Yatmadan önce yemek yenilmesi, biyolojik saatin ritmini değiştirerek uykunun bozulmasına sebep olur. Fakat aç karnına da yatağa girmemek gerekir. Hafif gıdaları tercih ederek uyumanıza yardım edebilirsiniz.

Süt, muz, cevizve badem...

Süt, muz, ceviz, badem gibi besinler içerdiği 'triptofan' maddesiyle uyumaya yardım eder. Kafeinli içecekleri ve saat 15.00'den sonra çay, kahve, çikolata, gazlı içecekleri içmeyin.

Yatmadan önce banyo yapmayın çünkü...

"Yatmadan iki saat evvel artık dinlenmeye ve gevşemeye çalışın. Yatma saatlerine yakın duş almayın. Her ne kadar banyo yapmak gevşetse de, vücut ısısını değiştirip uykunuzun bozulmasına sebep olur. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal