Sağlıklı Geçirilen Bir Ramazan İçin 4 Uyarı!

Tam bir ay boyunca beslenme alışkanlıklarının değiştiği Ramazan ayı başlıyor. İftar ve sahur sofralarında, ağır ve yağlı yiyeceklerin yerine lif zengini hafif gıdalar tercih edilmeli. Susuzluk hissini artıran kola, çay ve kahvedense su, ayran ve maden suyu tüketilmelidir.

04.05.2019-16:58 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-16:21)

İftar sofrasında çorba, sebze ve salata mutlaka bulunmalıdır. Peynir, domates, zeytin ile oruç açılmalı çorba gibi hafif yemekle sürdürülmelidir. Aşırı yağlı gıdalardan uzak durulmalı eğer bu tür gıdalar tüketilecekse porsiyonları minimum düzeyde olmalıdır. 

RAMAZAN'DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1.Ramazan'da ızgara, haşlama ve fırın yemekleri tercih edilmelidir. Kavrulmuş ve kızartılmış gıdalardan uzak durulmalıdır. Kızartma, makarna, pilav ve şerbetli hamur tatlılar reddedilmeldir. 

2. İftarın ardından hareketsizlik ve uyku ile vakit geçirmek yerine yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmalıdır. İftardan iki saat sonra süt veya yoğurt ile beraber 1 porsiyon meyve yenilerek bir ara öğün yapılmalıdır. 

3. Beslenme düzenindeki değişiklik ve az sıvı tüketilmesi nedeniyle ramazan ayında kabızlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle lif oranı yüksek olan kuru baklagiller, kepekli ve tahıllar gıdaların tüketimine önem verilmelidir.

4. Sahurda, kahvaltı öğününde olduğu gibi hafif yiyecekler ya da çorbalar tercih edilebilir. Mideyi yormayan az yağlı besinler yenmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal