Sağlık Vizesi Dönemi Başlıyor

Havayolu ile yapılan yolculuğun daha güvenli hale gelmesi için, birçok ülke, sağlık vizesi için girişimlere başladı. Başı Amerika, İngiltere gibi ülkelerin çektiği bu sağlık vizesi için, dev bir data oluşturulması planlanıyor.

14.10.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-13:58) Sağlık Vizesi Dönemi Başlıyor

Uçaklar için planlanmaya çalışılan sağlık vizesinin bir pasaport ya da barkodlu belge olması amaçlanıyor. Elektronik bir uygulamanın da yapıldığı bu sağlık vizesine benzer bir sistemin Dünya Sağlık Örgütü tarafından da oluşturması ihtimali bilinmekte. Fakat DSÖ, nasıl bir yapılanmaya gider, bilinmiyor. 

KARANTİNADA OLMASI GEREKENLER UÇAĞA ALINMAYACAK

Hürriyet gazetesindeki habere göre, yapılacak uygulamada, sürekli güncelleme yapılması ve her uçuştan önce düzenli olarak güncellemeler gerçekleştirilerek, yolcuların havalimanlarında vakit kaybetmesine engel olacak. Böylece gidilen ülkelerde de karantina gibi problemlerin önüne geçilecek. Karantinada olması gereken kişiler, hiçbir şekilde uçağa binemeyecek.

DEV DATA HEDEFLENİYOR

Yapılacak uygulamaya ülkelerin hastanelerinin ve sağlık birimlerinin katılım sağlaması doğrultusunda dev bir data oluşturulması amaçlanmakta. Sağlık ile ilgili sisteme bir giriş yapıldığında, uygulamayı kullanan havayolu şirketlerinin datalarına da veriler yüklenecek. Ayrıca bu uygulama ile pasaport polislerinin önündeki ekranlarda da yolcunun sağlık durumu görüleceği için, yolcunun pasaportunun okunması sırasında ekrandan sağlık durumu teyit edilebilecek.

RAHATSIZLIK VARSA MÜDAHALE OLABİLECEK

Planlanan sağlık vizesi ile, sadece salgın durumları değil, çeşitli sebeplerle uçaklarda veya diğer ulaşım araçlarında kişinin hastalanması durumunda, kontrol gerçekleştirilerek, en doğru ve en hızlı müdahaleye imkan olacak. Kişilerin sağlık bilgilerinin güncelliğinden ise kendi ülkeleri sorumlu olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal