Sağlık Personeli Alımı Sözlü Mülakatları Nasıl Yapılacak? Mülakatlara Kaç Aday Çağırılacak? Atama Puanı Hesaplaması

Sağlık personeli alımı için mülakat yapılacağı Sağlık Bakanlığı tarafından duyuruldu. Mülakata girecek olan adaylar sözlü mülakatın nasıl olacağını merak ediyor. Sağlık personeli alımı ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için derledik...

15.05.2019-00:36 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-00:25)

MÜLAKAT NASIL OLACAK?  

Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konması istenen madde şu şekilde: '' Sözleşmeli Sağlık Personeli yerleştirme ile sözlü sınav usüs ve esaslarının uygulanması.''

Sağlık personeli adayları mülakatın olacağını daha yeni öğrendi. Geçtiğimiz yıllarda uygulanmayan bu sistem. 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaya başladı.

MERKEZİ SINAV KOMİSYONU NE?  

İlk olarak adayların değerlendirileceği yer merkezi sınav komisyonudur. Adayların ÖSYM puanlarına bakarak bakanlıklarda mülakat yapacak komisyonda yer alanlar Bakan Yardımcısı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü, Devlet Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Acil Servis Genel Müdürlüğü olarak belirtilmiştir.

Bu mdürülüklerden onay alan adaylar mülakattan sonra atanabilecekler.

İLLERDE KOMİSYON MU KURULACAK?  

İllerde de komisyonlar kurulacağı öğrenildi. Bu komisyonları merkezi sınav komisyonları belirleyecek. Tabip ve tabip yardımcıları bu komisyonda görev alacak.

MÜLAKATA KAÇ KİŞİ ÇAĞIRILACAK 

Sağlık Bakanlığı alınacak personel sayısının 3 katı kadar mülakata aday çağırılacağını açıkladı. Fakat toplamda kaç personel alınacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Mülakata çağırılan adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Bu puanlamaya öz güvenlerinin nasıl olduğu, kılık kıyafeti, kendini ifade etme biçimi, iletişimi, konuyu kavraması, ikna gücü ve mesleki bilgileri dahildir.

PUANLAR NE ZAMAN HESAPLANACAK?  

Sağlık personeli alımında da puanlar iki yıla kadar geçerli olacak. Adaylar mülakatın nasıl olacağını atama beklerken öğrendi ve puanların bu durumda nasıl hesaplanacağını merak etmeye başladı. KPSS puanı ile mülakat puanlarının ortalaması alınacak.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal