Sağlık İçin İki Ay Evden Uzak Kaldı

Beykoz Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Tüysüz, Kovid-19 ile mücadele ederken yürütülen zorlu süreçten bahsetti, Pandeminin başından beri aktif olarak görevinin başında olan Tüysüz, hastanede geçen zorlu süreci anlattı.

16.09.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-10:09) Sağlık İçin İki Ay Evden Uzak Kaldı

10 Mart’ta ilk koronavirüs vakasının Türkiye’de tespit edilmesinin ardından Dr. Tüysüz, Mayıs ayı ile birlikte Kovid-19 tanısı ile alınan hasta sayısının yükseldiği Beykoz Devlet Hastanesinde, genç çalışma arkadaşlarının üzüntülerini ağlayarak anlattıklarını dile getirdi. 

Özellikle başka hastalıkları olanların ayakta geldiğini ve ilerleyen süreçte yoğun bakımda tedavi görmek durumda kaldığını belirten Tüysüz, ağır hastaları varken çok yorulduklarından ve üzüldkülerinden bahsetti. Hastanede yatan hasta sayısının 130’lara ulaştığı Mayıs-Haziran döneminde, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 9’u geçmediğini belirtti.

Dr. Atilla Tüysüz, tedavi sonrası iyileşip sağlığına kavuşanların yüzlerini güldürdüğünü söyleyerek, ‘Çok sevindiğim bir hastamız vardı. Bir hemşire arkadaşımızın eşini ilk ben değerlendirdim. Başka hastalığı da vardı. Oksijen saturasyonu dediğimiz oksijeni baya azalmıştı. Ümitsiz bir pozisyondaydı, çok üzülmüştüm. Zaman içerisinde yoğun bakımdan hep iyi haberlerini aldık. Şu anda sağ ve sıhhatli bir şekilde aramızda arkadaşımız. Benim sevindiğim olay oldu’ ifadelerini kullandı.

YORULDUK, ÜZÜLDÜK

Yoğun geçen pandemi döneminde iki ay evine gitmediğinden bahseden Dr. Tüysüz, Üsküdar Öğretmenevinde kaldığını ifade ederken, yaşanan yorgunluğu ‘Biz burada sabah 8 akşam 4, akşam 4 gece 11 vardiyası yaptık Kovid polikliniğinde. Allah'a çok şükür şu anda bizde öyle ağır hastalar yok. Ağır hastalar olduğu dönemde çok yorulduk, çok üzüldük. Çocuğunla, eşinle görüşemiyorsun. Arabayla 'merhaba' deyip gidiyorsun. Bu durum insanı gerçekten yoruyor. Gittiğin yerde bir misafirhanede tek başına uyuyorsun. Sabah aynı döngü devam ediyor. Çok üzücü şeyler. İnşallah bir daha olmaz.’ şeklinde dile getirdi. Ayrıca Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Tüysüz, maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal