Sağlık Çalışanları İçin Yüz Kalkanı Ürettiler

Coronavirüsün ülkemizde görülmesi üzerine okullar tatil edildi, birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçti ve 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ancak sağlık çalışanları canla başla çalışmaya devam ediyor. Bunun üzerine sağlık çalışanlarını virüsten korumak için yüz kalkanı üretildi.

23.03.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-13:10) Sağlık Çalışanları İçin Yüz Kalkanı Ürettiler

Üç boyutlu yazıcılarıyla üretim yapan Tridi Atölyesi, canla başla çalışan sağlık çalışanlarını Coronavirüsten korumak için yüz kalkanı üretmeye başladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN YÜZ KALKANI ÜRETİLMEYE BAŞLANDI

Ülkemizde de görülen Coronavirüsü şu ana kadar 900’ü aşkın kişide görüldü ve maalesef 30 kişi de hayatını kaybetti. Bu süreçte, Coronavirüsle mücadelede eden ve büyük bir azim gösteren sağlık çalışanları için koruyucu bir önlem de özel sektörden geldi.

Tridi Atölyesi tarafından üretilen yüz kalkanları, test edilmek üzere Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi ve Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim Araştırması Hastanesi'ndeki bölümlere teslim edildi.

Alınan bilgiler ışığında beş hastaneye daha bu kalkanlardan temin edilecek.

Yüz siperi olarak da bilinen yüz kalkanları, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde görev alan sağlıkçılar tarafından kullanılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal