Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının Hızını Kestik

Geçtiğimiz ay koronavirüs mücadelesinde şiddetlenme yaşadığımızı dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan müdahaleler doğrultusunda salgının hızının kesildiğini aktardı.

09.10.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-12:07) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının Hızını Kestik

Sağlık kuruluşlarındaki yükün giderek azaldığını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, "Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik." ifadelerini kullandı. 

Adana Valiliğine ziyaretinin ardından açıklama yapan Fahrettin Koca, Türkiye’nin filyasyonu en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu dile getirerek ‘Her fırsatta altını çiziyorum, temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgının kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye, dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri’ ifadelerini kullandı.

Tekrar vatandaşlara hatırlatma yapan Koca ‘İhmal edilen tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden verilen her taviz, yeni hastalar olarak dönüyor. Bu anlamda Adana başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum.’ sözlerine yer verdi.

Mücadelenin devam ettiğini aktaran Bakan Koca, ‘Sağlık ordumuzla mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay şiddetlenme yaşamıştık. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçmişti. Bazı il ve bölgelerimize müdahalelerimiz oldu. Salgının hızını yeniden kestik.’ cümlelerini kullandı.

HEDEF HASTA SAYISINI AZALTMAK

 Bakan Koca, hasta sayısını azaltma hedeflerinin olduğundan bahsederek, ‘Son 2 haftada vaka sayımız 3'te 1 oranına indi. Adana'da vakamız eylül ayında en yüksek olan sayı, yüzde 66 azalma gösterdi.’ ifadelerini kullandı.

Ayrıca Adana’da konuşma yapan Fahrettin Koca, ‘Adanalı hemşehrilerimizi uyarmak istiyorum. Büyüklerimizi yeterince koruyamadığımızı görüyoruz. Adana'da şuan 228 filyasyon ekibimiz sahada hızla çalışıyor. Her ekip 3 kişiden oluşuyor.’ diyerek uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal