Sağlığınızı Korumak için Yapmanız Gerekenler

Fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınızı korumanız ve mümkün olduğu kadar sağlıklı kalmanızı sağlamak için izlemeniz gereken adımlar:

15.01.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-16:00) Sağlığınızı Korumak için Yapmanız Gerekenler

Fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınızı korumanız ve mümkün olduğu kadar sağlıklı kalmanızı sağlamak için izlemeniz gereken adımlar:
MEYVE VE SEBZE YEMEK: Sağlıklı bir diyet, vitamin ve besin değeri bakımından zengin olan sebzelerden geçer. Yediğiniz sebze ve meyvelerin taze olmasına özen gösterin.

YAĞSIZ ET, YARIM YAĞLI SÜT VE TAHILLAR: Et, süt ve peynir ve makarna tüketirken yağsız et, az yağlı süt ve tam tahıllı makarna seçtiğinizden emin olun. Beyaz et (derisiz), az yağlı veya yağsız süt, peynir ve yoğurt ve kahverengi makarna, kinoa ve yulaf tercih edebilirsiniz.

İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN: Tüketeceğiniz gıda eğer bir pakette ise, bu sağlıklı bir diyet için iyi olmayabilir. Paketli gıdalar bir çok katkı maddesi içerir ve vücudunuz bunlarla ne yapacağını bilmeden öylece saklar.

SU İÇİN: Dünya'da bir mucize arıyorsanız, su muhtemelen en güzel mucizedir. Yeteri kadar su içerek vücudunuzdaki organların düzgün çalışmasını sağlayın.

EGZERSİZ: Sağlıklı kalmak için hareket etmek önemlidir. Beynimiz gibi vücudumuzda onu kullanmadıkça işlevini kaybeder. Bu yüzden vakit buldukça egzersiz yapmaya özen gösterin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal