Sağlığınız Yürüme Şeklinizi Etkiliyor

Gün içinde yürüyüş hızınız değişmektedir. Eğer bir yere yetişmek için acele ediyorsanız hızlı yürürsünüz ya da gün içinde yürüyüşünüz hızlı tempodadır. Yürüyüş hızınızın sağlıkla alakalı olduğunu biliyor muydunuz? işte detaylar...

25.06.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-11:54) Sağlığınız Yürüme Şeklinizi Etkiliyor

Her insanın kedine özel yürüyüş hızı vardır. Bu kız kimi insanlarda çok hızlı kimi insanlarda oldukça yavaştır. Yürüme hızı ile alakalı olarak yapılan araştırmalar gösteriyor ki yürüme anındaki hız sağlığınıza dair ipuçları veriyor.

YÜRÜYÜŞ HIZINIZ SAĞLIĞINIZI BELİRLİYOR

Genel bir doktor randevusunda kan basıncı ve vücut ısısı gibi ölçümlere bakılarak, sağlığımıza hakkında bazı veriler elde ediliyor. Yapılan araştırmalar, bu ölçümlere yeni bir veri daha eklenebileceğini söylüyor. O da nasıl yürüdüğünüz. Artık uzmanlar, nasıl yürüdüğünüze bakarak sağlığınızla ilgili önemli bilgilere ulaşabilecek.

USC Biyokinyoloji ve Fizik Tedavi Bölümü araştırma profesörü Christina M. Dieli-Conwright, “Ölüm riskinin gerçekten güçlü bir göstergesi de, yürüme hızıdır.” dedi. Yapılan araştırmalara göre, yürüyüşünüz ne kadar hızlıysa, sağlık sonuçlarınız da o kadar iyi çıkıyor. Kalp cerrahları ameliyattan sonra iyileşmekte zorlanabilecek hastaları belirlemek için yürüyüş testi kullanılmasını önermektedir. Ayrıca doktorların kardiyovasküler hastalık ve bilişsel bozukluklar gibi sağlık sorunlarına karşı yürüyüş yapmaları tavsiye edildiğini söyleniyor.

YÜRÜYÜŞ HIZI VE YAŞ

Amerikan dergisinde yayınlanan araştırmalarda doktorların insanların biyolojik yaşının kronolojik yaşından daha genç olup olmadığını belirlemek için yürüyüş hızını kullandıklarını söyledi.

Daha sağlıklı olmak için daha hızlı yürümeniz önerilmemektedir. Hastanın yürüyüş hızına bakarak genel sağlığı hakkında verilere ulaşılır. Buna göre, fiziksel olarak ne kadar aktif olduğunuz, metabolizmanızın genel durumu hakkında önemli bilgi verebilir. Araştırmalara göre normalden hızlı veya daha yavaş yürümeye başlamanız da genel sağlığınızda değişmelerin göstergesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal